Fethullahçıların ölüm listesindeki gazeteciyi 'FETÖ'cü ilan ettiler!

Fethullah%C3%A7%C4%B1lar%C4%B1n+%C3%B6l%C3%BCm+listesindeki+gazeteciyi+%E2%80%99FET%C3%96%E2%80%99c%C3%BC+ilan+ettiler%21;
ABONE OL

Yenişafak, Star, Habertürk gibi birçok medya kuruluşunda uzun yıllar görev yapan ve FETÖ aleyhine iki kitap yazan gazeteci Helin Şahin, Iğdır Valiliği OHAL Birimi tarafından akılalmaz bir biçimde FETÖ üyesi gibi gösterildi.

Iğdır Valiliği İl Olağanüstü Hal Bürosu, Iğdır Belediyesi personeli hakkında açılan bir dava dosyasına gönderdikleri 55 sayfalık yazıda, gazeteci Helin Şahin hakkında akılalmaz bir iddiada bulundu. Yenişafak, Star ile Habertürk gibi gazetelerde yıllarca görev yapan ve Fetullahçı Terör Örgütü aleyhine yüzlerce haber ve iki kitap yazan Şahin, örgütün üyesi gibi gösterildi.

Valiliğin yazısında, 2008 yılında henüz ortada FETÖ yokken Şahin’in Taraf gazetesinde iki ay çalıştığını gösteren SGK kaydı ve 2015 yılında kayyum yönetimi ile Bugün gazetesinde üç ay çalıştığı SGK kayıtları gerekçe gösterilerek örgüt üyesi olarak suçlandı. Konuyla ilgili CİMER’e başvuran Şahin’e “Böyle bir yazının kaydına rastlanmadığı” ifade edildi. Ancak dava dosyasında mevcut yazının Iğdır Valiliği OHAL Birimi’nin talebi ile Iğdır İl Jandarma Komutanlığı tarafından yazıldığı görüldü

ÖRGÜTÜN ÖLÜM LİSTESİNDEYDİ

FETÖ aleyhine yüzlerce haber yazan ve iki kitap kaleme alan Şahin, savcılık soruşturmalarında ele geçen belgelerde örgütün “İnfaz edilecekler” listesinde yer alıyordu. Yine örgüt üyeleri Emre Uslu, Önder Aytaç gibi isimler tarafından defalarca tehdit edilen Şahin hakkında yazdığı haberlerden dolayı da örgütün avukatları tarafından onlarca dava açıldı.

twitter takip