Gözaltına alınan Gergerlioğlu serbest bırakıldı

ABONE OL

Milletvekilliği düşürülen Ömer Faruk Gergerlioğlu, tepki olarak Adalet Nöbeti'ni sürdürdüğü TBMM'de gözaltına alındı. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, Gergerlioğlu’nun ifadesi alındıktan sonra serbest bırakıldığını duyurdu.

Paylaştığı bir tweet nedeniyle Yargıtay kararıyla milletvekilliği düşürülen Ömer Faruk Gergerlioğlu'na yönelik bu sabah erken saatlerde TBMM'de polis operasyonu yapıldı.

HDP Milletvekili Gergerlioğlu, sabah namazını kılmak için lavaboya gittiği sırada, çok sayıda polis tarafından gözaltına alındı.

Gergerlioğlu'nun abdest aldığı sırada, üzerinde pijamalarıyla, ayakkabılarını dahi giymesine izin verilmeden gözaltına alındığı ifade edildi. 

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, Gergerlioğlu’nun ifadesi alındıktan sonra serbest bırakıldığını duyurdu.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’ndan yapılan açıklamada özetle şunlar kaydedildi:

“TBMM Genel Sekreterliği tarafından yapılan suç duyurusu ve eki belgeler ile yazılı ve görsel basından elde edilen diğer bilgi ve belgeler sonucunda eski Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu’nun Meclis Genel Kurulu’ndan ayrılıp HDP grup katına çıktığı sırada kendisi ile birlikte yürüyüşe geçen gruptan ‘Biji serok Apo’ şeklinde sloganlar atılması’ sebepleriyle TCK’nın 262/1, 116/2-4 ve 3713 sayılı Kanunun 7/2 maddeleri kapsamında soruşturma başlatılmıştır. Cumhuriyet Başsavcılığımızca Ankara Emniyet Müdürlüğüne verilen talimat ile şüpheli Ömer Faruk Gergerlioğlu’nun ifadesinin alınması sağlanmış, ifadesi ikmal edildikten sora şahıs serbest bırakılmıştır.”

Gergerlioğlu’nun Kavaklıdere Şehit Mithat Ülker Polis Merkezi Amirliği’nde alınan ifadesinde, milletvekilliğinin Anayasa Mahkemesi kararı beklenmeden düşürüldüğünü ifade etti. Gergerlioğlu, “terör örgütü propagandası yaptığı” suçlamasına ilişkin görüntülerin ise kendisinin içinde bulunduğu grupla alakalı olmadığını dile getirerek, “Sahte ithamlar yanıltıcıdır” dedi.

HDP: Gruba gidiş görüntülerle sabit

HDP Merkez Yürütme Kurulu’ndan (MYK) yapılan yazılı açıklamada “Meclis koridorları 94 darbesine benzer bir darbe sürecine tanıklık etmiş, aynı utanç tüm Türkiye’ye 27 yıl sonra AKP-MHP tarafından yeniden yaşatılmıştır. Savcılık sabah saatlerinde yapılan bu darbenin üzerini örtmek için gerçekleşmemiş olayları, gerçekmiş gibi göstererek iktidarın kara propagandasına hizmet etmiştir. Gergerlioğlu’nun vekilliğinin düşürüldüğü gün, Genel Kurul’dan Meclis’te bulunan grubumuza gidişimizin her anı görüntülerle sabittir. Bu görüntülere en kolay şekilde ulaşacak olan Meclis Başkanı Mustafa Şentop olmasına rağmen, o da bu kara propagandanın bir parçası olma yolunu seçen bir açıklama yayınlamış ve bizim için tarafsızlığını tamamen yitirmiştir” denildi.

 

twitter takip