Gazete Duvar'a veda eden Hakan Aksay: 'Çalışma düzenine ilişkin görüş farklılıklarımız oldu'

Gazete+Duvar%E2%80%99a+veda+eden+Hakan+Aksay:+%E2%80%99%C3%87al%C4%B1%C5%9Fma+d%C3%BCzenine+ili%C5%9Fkin+g%C3%B6r%C3%BC%C5%9F+farkl%C4%B1l%C4%B1klar%C4%B1m%C4%B1z+oldu%E2%80%99+
ABONE OL

Ali Duran Topuz’un yerine yeni Genel Yayın Yönetmeni olarak göreve başlayan Hakan Aksay, 'Gazete Duvar’a veda ve içten bir dilek' yazısıyla Gazete Duvar'dan istifa ettiğini duyurdu. Aksay, yazısında, 'Çalışma düzenine ilişkin olarak yaşadığımız görüş farklılıkları nedeniyle yollarımızı ayırıyoruz' dedi.

Gazete Duvar'a köşe yazısıyla veda eden Hakan Aksay, yazısında şu sözlere yer verdi:

"Gazete Duvar’ın gelişip güçlenmesini, daha kurumsal bir yapı haline gelmesini içtenlikle diliyorum. Eminim eski ve yeni bütün Duvar emekçileri bu yolda ciddi katkılar yapacaktır.

Veda yazıları genellikle zor yazılır. Ama bu durum, şu an benim için geçerli değil. İçim rahat.

Çünkü şimdi burada vedalaşırken söyleyebileceğim pek çok şeyi, Gazete Duvar’da göreve başlamadan bir gün önce yayımlanan söyleşide vurgulamıştım.

Asıl zor olan, gazetenin yaşadığı sarsıntıdan hemen sonra, “Duvar yıkıldı” söylentileri arasında yönetime gelmekti. “Gazete Duvar’ın yıkılmayacağı, hatta daha sağlamlaşacağı” sözüyle işe giriştiğimde bazı arkadaşlarımın bile bana kuşkuyla baktığını hissediyordum.

Kısa süre sonra Duvar’da işlerin düzene girme eğiliminden duyulan memnuniyetin dile getirildiği telefonlar ve mesajlar almaya başladım. Birkaç hafta içinde Duvar toparlanmış, yaralarını sarmaya girişmişti. Gazete çalışanları, mutfaktaki arkadaşlarımız sağlam durmuş, yeni yönetimin attığı adımlarla, Duvar’a katılan köşe yazarları, video yorumcuları ve değişik alanlardaki yeni çalışanlarla güçlenmeye başlamıştık.

Burada sadece dört ay gibi kısa bir süreden bahsediyoruz. Yoruma yer bırakmayan, “ölçülebilir başarılar” ortada: Gazete Duvar’ın okunma oranları, takipçileri, aktif ziyaretçileri belirgin olarak arttı. Reklam alanında yapılan değişiklikler sonrasında gelirler hissedilir biçimde yükselmeye başladı. Kısa süre önce sosyal medyada yeni bir yapılanmaya gittik. Bir dizi alanda yeni adımlar attık. İstanbul’da ve Ankara’da Duvar’a daha çok yakışan yeni ofislere taşındık.

Kuşkusuz eksikler, hatalar, tamamlanmayan çalışmalar da var. Ama dolu dolu geçen dört ayın, bugün gazeteyle vedalaşma aşamasında benim açımdan benzersiz bir deneyim olduğunu belirtmeliyim.

Bugün Gazete Duvar’la çalışma düzenine ilişkin olarak yaşadığımız görüş farklılıkları nedeniyle yollarımızı ayırıyoruz.

Kasım ayı başlarında uzunca süredir dikkatle izlediğim, beğendiğim, iyi bir gazeteye geldiğimi söylemiştim. Şimdi giderken Duvar’la ilgili duygularım değişmedi. Burası nitelikli bir gazete. Türkiye’nin zor şartlarında medyanın en iyi platformlarından biri.

Gazete Duvar’ın gelişip güçlenmesini, daha kurumsal bir yapı haline gelmesini içtenlikle diliyorum. Eminim eski ve yeni bütün Duvar emekçileri bu yolda ciddi katkılar yapacaktır.

Bu arada gazetenin imtiyaz sahibi ile benim dönemimde işe alınan çalışanların, köşe yazarlarının ve video yorumcularının göreve devam edeceği konusunda olumlu bir görüşme yaptık. Benim de onlara dostça çağrım ve dileğim Gazete Duvar’a verdikleri katkıları sürdürmeleridir. Güzel günler diliyorum."

twitter takip