Gazeteci Hayri Tunç'a 2 yıl hapis cezası!

Gazeteci+Hayri+Tun%C3%A7%E2%80%99a+2+y%C4%B1l+hapis+cezas%C4%B1%21;
ABONE OL

Gazeteci Hayri Tunç’un 2015-2016 yılları arasında çektiği haber fotoğrafları üzerinden yargılanmasına 22. Ağır Ceza Mahkemesinde devam edildi. Hayri Tunç'a 1 yıl 12 ay ceza verildi.

Gazete Fersude'nin haberine göre; Tunç’un 2015-2016 yılları arasında haber takibi sırasında çektiği fotoğraflarını sosyal medya platformu İnstagram üzerinden kendi hesabından paylaşması üzerine açılan ‘örgüt propagandası yapmak’ iddiası ile açılan davanın karar duruşması 23 Ekim günü 22. Ağır Ceza Mahkemesinde görüldü.

“yaptığım iş gazeteciliktir”

Karar duruşmasında savunmasını yapan gazeteci Tunç, yaptığı işin gazetecilik faaliyeti olduğunu belirterek, kendi çektiği fotoğrafların sosyal medya hesaplarından paylaşmasından daha doğal bir şey olmadığını, paylaşımlarda kullanılan hasttaglerin ve yazıların ise fotoğrafların daha görünür olması için olduğunu belirtti.

“Kürdün dişine pivaz değmesinin neresi propaganda”

Tunç, savunmasının devamında, kendisine itham edilen suçlardan birinin ise ‘Kürdün dişine pivaz değdi’ sözcüğünün nasıl propaganda olduğunu anlamadığını, pivazın Kürtçe bir kelime olduğunu ve sadece soğan anlamına geldiğini belirtti. “Kürdün dişine soğan değmesinin nasıl bir propaganda olduğunu anlamadım. Soğan Kürtlerin çok tükettiği bir yiyecek maddesidir” diyen Tunç, son olarak, “Buradan bir ceza verilip verilmemesi mahkeme heyetinin takdirinde bir durum ancak sonuç ne olursa olsun gazetecilik faaliyetine devam edeceğim” dedi.

1 yıl 12 ay ceza

Mahkeme, örgüt propagandası yapmak iddiasıyla 1 yil 12 ay ceza verdi. Erteleme ve para cezasına cevrilme olmayacak

twitter takip