Gazeteci Hülya Kılınç yaptığı haber nedeniyle cezaevine gönderildi!

Gazeteci+H%C3%BClya+K%C4%B1l%C4%B1n%C3%A7+yapt%C4%B1%C4%9F%C4%B1+haber+nedeniyle+cezaevine+g%C3%B6nderildi%21;
ABONE OL

Gazeteci Hülya Kılınıç, MİT mensuplarının kimlik bilgilerinin açıklanmasına ilişkin davada verilen cezanın onanmasının ardından cezaevine giriyor.

Fotoğraf: manisahaberleri.com

Evrensel'de yer alan habere göre; Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) mensuplarının kimlik bilgilerinin açıklanmasına ilişkin davada hakkında verilen hapis cezası istinaf tarafından onanan gazeteci Hülya Kılınç, cezaevine gönderildi.

İstanbul 34. Ağır Ceza Mahkemesinin 9 Eylül 2020'de sanıklar Aydın Keser, Ferhat Çelik ve Murat Ağırel'in "istihbarat faaliyeti ile ilgili bilgi ve belgeleri ifşa etmek" suçundan 4 yıl 8 ay 7'şer gün, Barış Pehlivan ve Hülya Kılınç'ın ise 3 yıl 9'ar ay hapis cezalarına çarptırılmasına ilişkin karar, İstanbul Bölge Adliye Mahkemesi 3. Ceza Dairesi tarafından 28 Ocak 2022'de onandı.

Söz konusu onama kararı üzerine haklarında verilen hüküm kesinleşen sanıklardan Hülya Kılınç, kararın infazı için Manisa İl Emniyet Müdürlüğü ekiplerince evinden alındı.

Manisa Şehir Hastanesi'nde sağlık kontrolünden geçirilen Kılınç, cezaevine gönderildi.

OLAYIN GEÇMİŞİ

Gazeteciler Barış Pehlivan ve Barış Terkoğlu'nun bir dönem yöneticileri olduğu Odatv'de, MİT mensubunun cenazesine dair bir haber yayınlandı. MİT mensubunun kimliği deşifre edilmezken, ailesine dair herhangi bir bilgi verilmedi.

Barış Pehlivan, Barış Terkoğlu ile gazeteciler Hülya Kılınç, Murat Ağırel, Aydın Keser ve Ferhat Çelik "Milli İstihbarat Teşkilatı mensuplarının ve ailelerinin kimlik, görev ve faaliyetlerine ilişkin bilgileri yayımlamak, yaymak ve açıklamak" suçlaması ile aynı davada yargılandı. Barış Terkoğlu, Aydın Keser ve Mehmet Ferhat Çelik tutukluluğunun dördüncü ayında tahliye edildi. Ancak Barış Pehlivan, gazeteci Hülya Kılınç ve Yeniçağ yazarı Murat Ağırel, Libya şehidinin cenaze haberi nedeniyle 6 ay hapsedildi.

twitter takip