Gazeteci Merdan Yanardağ tutuklandı!

Gazeteci+Merdan+Yanarda%C4%9F+tutukland%C4%B1%21;
ABONE OL

TELE1 yayınında yaptığı açıklamalar nedeniyle hakkında soruşturma başlatılan kanalın Genel Yayın Yönetmeni Merdan Yanardağ tutuklandı.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, PKK lideri Abdullah Öcalan ile ilgili söyledikleri nedeniyle TELE1 Genel Yayın Yönetmeni Merdan Yanardağ hakkında soruşturma başlatmış; Yanardağ “suçu ve suçluyu övme”, “terör örgütü propagandası yapma” suçlamasıyla gözaltına alınmıştı.

Avukatı Bilgütay Durna, TELE1’e yaptığı açıklamada Yanardağ’ın bu geceyi gözaltında geçireceğini, yarın sabah (27 Haziran) saat 9 gibi savcılığa çıkartılacağını söylemişti.

Emniyetteki işlemleri tamamlanan Yanardağ, Çağlayan’daki İstanbul Adalet Sarayı’na sevk edildi. Savcılıktaki ifadesinin ardından tutuklama talebiyle Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği’ne sevk edilen Merdan Yanardağ’ın tutuklanmasına karar verildi.

Ne olmuştu?

Yanardağ, TELE1’de yaptığı bir konuşmada “Abdullah Öcalan’a uygulanan tecritin hukukta hiçbir yeri yoktur. Kaldırılması lazım. Ailesi ve avukatı ile bile görüşemiyor. Böyle bir infaz düzeni olabilir mi? Abdullah Öcalan; çok kitap okuyan, siyaseti doğru okuyan, doğru gören, çözümleyen son derece zeki bir kişidir” demişti.

twitter takip