Gazeteci Sabahattin Önkibar'a saldıranlar serbest bırakıldı!

Gazeteci+Sabahattin+%C3%96nkibar%E2%80%99a+sald%C4%B1ranlar+serbest+b%C4%B1rak%C4%B1ld%C4%B1%21;
ABONE OL

Geçtiğimiz günlerde saldırıya uğrayan gazeteci Sabahattin Önkibar'a saldıran şahıslar serbest bırakıldı. Önkibar, bu duruma tepkisini odatv'ye yaptığı açıklamayla gösterdi.

Odatv yazarı Sabahattin Önkibar'ın uğradığı saldırıyla ilgili gözaltına alınan 4 şüpheli hakkında karar verildi. Önkibar'ı darp etme gerekçesiyle gözaltına alınan 4 şüpheli serbest bırakıldı.

Dün Ankara Emniyet Müdürlüğü tarafından yakalanan ve gözaltına alınan 4 şüpheli şahıs emniyetteki işlemlerin ardından savcılığa götürüldü.

Savcıya ifade verdikten sonra tutuklama talebiyle mahkemeye sevkedilen sanıklar adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Önkibar saldırganların serbest bırakılmasının ardından odatv.com'a bir açıklama yaptı ve "Söyleyin, yargının bu kararları bu tür saldırıları teşvik etmek değil mi" dedi.

Önkibar'ın açıklaması şu şekilde:

Yargı şahsıma saldıran kopilleri  serbest bıraktı. Şaşırmadım, niye mi? Benzer kararları, Sayın Kılıçdaroğlu’na karşı girişilen aleni linç olayı ile sevgili Yavuz Selim Demirağ’a yapılan kahpe saldırılarda gördük de ondan.

Söyleyin, yargının bu  kararları bu tür saldırıları teşvik etmek değil mi? Ne yani 'Durmak yok, vurmaya devam' mı deniliyor?

İşte 2019 Türkiye’sinin hal-i pür melalı." Son günlerde arka arkaya gelen gazetecilere saldırı olayındaki şüphelilerin hepsi serbest bırakıldı.

Yeniçağ Gazetesi yazarı Yavuz Selim Demirağ'a Antalya’da araştırmacı gazeteci İdris Özyol'a ve Antalya’da yayın yapan Güney Haberci sitesi Genel Yayın Yönetmeni Ergin Çevike yapılan saldırılarda tutuklanan olmadı.

Adana'da günlük yayın yapan Egemen Gazetesi İmtiyaz Sahibi Hakan Denizli'yi silahla yaralayan saldırgan ise polis tarafından hala aranıyor.

twitter takip