Gözaltına alınan gazeteci Yağmur Kaya serbest bırakıldı!

G%C3%B6zalt%C4%B1na+al%C4%B1nan+gazeteci+Ya%C4%9Fmur+Kaya+serbest+b%C4%B1rak%C4%B1ld%C4%B1%21;
ABONE OL

Boğaziçililere yönelik polis saldırısında Artı Gerçek muhabiri Yağmur Kaya da gözaltına alınmıştı. Kaya, sabaha karşı serbest bırakıldığını duyurdu.

Dün Boğaziçi Üniversitesi’nde gözaltına alınan ve bugün savcılığa sevk edilen 24 öğrenci için öğrenciler saat 14.00'te Çağlayan'da bir araya gelmişti.

Basın açıklamasına izin vermeyerek kitleye müdahale eden polis, çok sayıda kişiyi ve adliye önünde haber takibi yapan Artı Gerçek Muhabiri Yağmur Kaya’yı gözaltına aldı. Aynı oktada görev yapan #dokuz8 Yurttaş Habercisi Ebrar Başyiğit'in de darp edilerek gözaltına alındığı ifade edildi.

SERBEST BIRAKILDI!

Gazeteci Yağmur Kaya, dün gece sabaha karşı Twitter'dan yaptığı paylaşımla serbest bırakıldığını duyurdu.

"Gözaltına alınan Boğaziçili öğrencilere ilişkin basın açıklaması yapmak isteyen öğrencilerin, gözaltına alındığı anları haber yapmak istediğim için gözaltına alındım. Yaklaşık 13 saat gözaltında kaldım, serbestim. Destekleriniz için çok teşekkür ederim #Gazeteciliksuçdeğildir"

NE OLMUŞTU?

Erdoğan’ın AKP'li Melih Bulu'nun Boğaziçi Üniversitesi'ne rektör olarak atanmasına dönük tepkiler sürüyor. Dün, kampüste LGBTİ+ bayrağı açtığı için gözaltına alınan 4 öğrencinin serbest bırakılması için Kuzey Kampüs önünde bir araya gelen öğrencilere polis müdahale etmiş, bu saldırıda da 24 öğrenci gözaltına alınmıştı. Boğaziçi Üniversitesi öğrencileri, bugün adliyeye çıkarılan arkadaşlarıyla dayanışmak için Çağlayan’daki İstanbul Adalet Sarayı önüne çağrı yapmıştı.

twitter takip