Gazeteciler 1 Mayıs'ta tutuklu meslektaşları için özgürlük istedi!

Gazeteciler+1+May%C4%B1s%E2%80%99ta+tutuklu+meslekta%C5%9Flar%C4%B1+i%C3%A7in+%C3%B6zg%C3%BCrl%C3%BCk+istedi%21;
ABONE OL

Cezaevinde bulunan Odatv yöneticileri başta olmak üzere gazeteciler de 1 Mayıs İşçi Bayramı için haklarını aradıkları mesajlar gönderdi. Gazeteciler düşük ücret ve mobbing sorununun yanı sıra basın özgürlüğüne de değinerek tutuklu gazeteciler için özgürlük istedi.

Libya'da şehit olan MİT görevlisinin cenazesine ilişkin yayınlanan haber dolayısıyla MİT Kanunu'na muhalefetten tutuklanan Odatv genel yayın yönetmeni Barış Pehlivan,  Sorumlu Haber Müdürü Barış Terkoğlu ve habere imza atan muhabir Hülya Kılınç, Silivri Cezaevi'nden 1 Mayıs için mesaj gönderdi.
 
Türkiye Komünist Partisi'nin (TKP) Youtube üzerinden yaptığı "1 Mayıs Özel Yayını"na mesajlarını ileten Barış Pehlivan ve Barış Terkoğlu, işçi sınıfının 1 Mayıs'ını kutladı.
 
"İŞÇİLERE SELAM OLSUN"
 
Barış Pehlivan, TKP'nin etkinliğine gönderdiği mesajda, "Hak direnişin kuvvetidir. Direniş ise anahtarı... Sokaklarda omuz omuza yürüyeceğimiz günlerin hasreti ve inancıyla, 1 Mayıs kutlu olsun" derken, Barış Terkoğlu ise, Silivri'den şunları iletti:
 
"Bir virüs sebebiyle yüzlerce yıllık sömürü düzeninin aslında kağıttan kaplan olduğunu gördük. İnsanlık eşitlik içinde yaşamadığı sürece ne gerçek bir özgürlük ne de insanca bir yaşam olacak. Çıkışsız değiliz. Bizi geleceğe taşıyacak dünyayı, çoğu zaman "sıradan" buldukları elleri nasırlı o olağanüstü insanlar yaratacak. Kendi emeği ile sınıf haline gelen işçilere selam olsun..."
 
Barış Terkoğlu, Gazeteci Dayanışma Ağı'na gönderdiği bir başka mesajda ise; "Gazetecilik birilerinin sandığının aksine vitrin mesleği değildir. Gazeteci aklıyla, kanıyla, sinirleriyle kamunun çıkarlarını savunan bir emekçidir. Onun çıkarı da, özgürlüğü de toplumun emeğiyle geçinen insanların kuracağı eşitlik düzendedir. 1 Mayıs sınıfını bilen tüm gazetecilere de kutlu olsun" ifadelerine yer verdi.
 
Hülya Kılınç ise; "Cezaevinde tutuklu bir fikir işçisi olarak herkesin 1 Mayıs Bayramı'nı kutluyorum. Fiziki olarak bugün tutuklu olsak da düşüncelerimiz hala özgür ve yarınlara dair umut dolu" mesajını gönderdi.
 
Gazeteci Dayanışma Ağı ayrıca, sosyal medya hesaplarından gazetecilerin gönderdiği 1 Mayıs mesajları içerin videoları da yayınladı. Bu videolarda gazeteciler işçilerin 1 Mayıs Bayramı'nı kutlarken, basın çalışanlarının da düşük ücretle çalıştırılması, maaşlarının kesilmesi, mobbinge maruz kalması, patronların tekelinde çalıştırılmaya zorlanması gibi sorunlarına da değindi. 
 
Bu konuların da bir an önce çözüme kavuşmasını isteyen gazeteciler "Ne yazık ki hala basın özgürlüğünü savunmak durumundayız" diyerek de tutuklu meslektaşlarına tahliye istedi. 
 
Gazeteci Dayanışma Ağı'na gelen ve yayınlanan mesajlardan bazıları şu şekilde:
 
Evrensel Gazetesi’nden Zelal Sarı: Tutuklu gazetecilerin serbest bırakılması ve yandaş basında emek sömürüsüne uğrayan basın emekçilerine uygulanan mobbing, baskı ve her türlü hukuksuzluğa karşı taleplerimizi haykıracağız. 1 Mayıs kutlu olsun.
 
Karşı Mahalle Haber Sitesi’nden Sezgin Kartal: Pandemi döneminde çalışan, işçi kalan, yaşamını yitiren bütün işçilerin, içerde ve dışarıdaki gazetecilerin emek, demokrasi ve mücadele günü olan 1 Mayıs’ını Karşı Mahalle olarak kutluyoruz.”
 
Kocaeli Barış Gazetesi'nden Oğuzhan Aktaş: İfade özgürlüğünün önündeki engellerin kalktığı, basın çalışanlarının emeklerinin karşılığını alabildiği daha özgür yarınlarda buluşmak dileğiyle.”
 
Çağdaş Gazeteciler Derneği Akdeniz Şube Başkanı Engin Korkmaz: “Emeği ve kalemi birlikte savunan ÇGD sizleri örgütlü mücadeleye davet ediyor. Gelin üzerimizdeki ablukayı birlikte dağıtalım. 1 Mayıs bizlerin bayramı.  
 
Mersin Haberci Gazetesi’nden Hediye Eroğlu: “Maaşımızın kesilmesi, düşük ücretle çalıştırılmamız, mobbinge maruz kalmamız, patronların tekelinde çalışmaya zorlanmamız hala sorun. Buna rağmen mücadeleden vazgeçmiyoruz, alanlarda olmaya devam edeceğiz.”
 
twitter takip