Gazeteciler bu konferansta bir araya gelecek! Onur ödülü hangi usta ismin olacak?

Gazeteciler+bu+konferansta+bir+araya+gelecek%21;+Onur+%C3%B6d%C3%BCl%C3%BC+hangi+usta+ismin+olacak?
ABONE OL

Gazeteciler Cemiyeti’nin Avrupa Birliği finansmanı ile uyguladığı Demokrasi için Medya, Medya için Demokrasi Projesi kapsamında yarın Ankara’da bir Medya Konferansı düzenlenecek.

'Yıllık Medya Konferansı'nda M4D projesinin bir yıllık faaliyeti ile proje kapsamında verilen teşvikler ve uygulamalar konusunda dinleyicilere bilgiler aktarılacak.

Konferansa; Dışişleri Bakan Yardımcısı ve Avrupa Birliği Başkanı Büyükelçi Faruk Kaymakçı, AB - Türkiye Delegasyonu Başkanı Büyükelçi Christian Berger ve Avrupa Komisyonu Basın Özgürlüğü Baş Danışmanı Andris Kesteris ile çok sayıda büyükelçinin katılmaları bekleniyor.

Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Nazmi Bilgin, Avrupa Birliği Delegasyonu Başkanı Büyükelçi Berger ve Dışişleri Bakan Yardımcısı Kaymakçı’nın açılış konuşmaları ile başlayacak konferansta çeşitli oturumlar ve paneller ile Türk medyasının içinde bulunduğu durum, kamu yayıncılığı, Basın İlan Kurumu ve Yerel Medya konuları ele alınacak.

Değerlendirmeler sonucunda Aralık ayında M4D jürisi ve Gazeteciler Cemiyeti Yönetim Kurulu tarafından proje kapsamında ilk kez düzenlenen Basın Onur Ödülü’nün Altan Öymen’e verilmesine oy birliği ile karar verilmişti. Konferans sırasında Basın Onur Ödülü Öymen’e takdim edilecek.

Ödül töreninin ardından, tiyatro ve sinema sanatçısı Elvin Beşikçioğlu, 'Sanat ve Özgürlük' konulu bir konuşma yapacak.

M4D Proje Direktörü Yusuf Kanlı tarafından 2019 Medya Takip Raporu’nun açıklanacağı konferansta,  M4D Proje Sorumlusu Igor Chelov proje kapsamında planlanan 2020 Basın Evi Destek Aracı çerçevesinde verilecek destekler hakkında bilgi verecek.

Daha sonra M4D Finansal Destek Programı Uzmanı Merve Kartal’ın,  2019 yılında uygulanan ve Basın Evi Destek Araçları çerçevesinde desteklenen çalışmalarla ilgili bilgi vermesinin akabinde başarılı üç çalışmanın sunulacağı “İyi uygulamalar” örnekleri paneli gerçekleşecek.

Konferansın öğleden sonraki oturumunda iki ayrı salonda iki ayrı panel düzenlenecek.

 Prof. Dr. Korkmaz Alemdar’ın moderatörlüğünde İspanya Devlet Televizyonu RTVE’nin Dış İlişkiler Direktörü Asunción Gómez Bueno, Anadolu Ajansı eski Genel Müdürü Ceyhan Baytur ve TRT eski yapımcısı Hadi Şenol’un katılımlarıyla “Kamu Yayıncılığı” paneli gerçekleştirilecek.

'Yerel Medya ve Basın İlan Kurumu' paneline ise Basın İlan Kurumu eski Genel Kurul üyesi Müdürü Mustafa Arslan’ın moderatörlüğünde, Gaziantep Basın Cemiyeti Başkanı Arif Kurt ile BİK eski Genel Müdür Yardımcısı Cem Elçin katılacak.

 
twitter takip