Gazeteciler hangi zorluklarla mücadele ediyor? Memnuniyet Araştırması yanıtlarınızı bekliyor!

Gazeteciler+hangi+zorluklarla+m%C3%BCcadele+ediyor?+Memnuniyet+Ara%C5%9Ft%C4%B1rmas%C4%B1+yan%C4%B1tlar%C4%B1n%C4%B1z%C4%B1+bekliyor%21;
ABONE OL

Gazeteciler Cemiyeti tarafından yıllık olarak yapılan Gazetecilerin Mesleki Memnuniyeti Araştırması’nın bu yılki saha anketi yanıta açıldı.

Gazeteciler Cemiyeti tarafından Avrupa Birliği finansal desteğiyle yürütülen Demokrasi için Medya / Medya için Demokrasi (M4D) Projesi, gazetecilik mesleğindeki dönüşümü ve gazetecilerin mesleklerine ilişkin algılarını araştırmaya devam ediyor. 2022 yılı Mesleki Memnuniyet Araştırması saha anketi, gazetecilerin yanıtlarına açıldı. Anket Aralık ayının son haftasına kadar yanıta açık kalacak. Araştırma raporunun Ocak ayında M4D Projesi Yıllık Medya İzleme Raporu içinde yayınlanması planlanıyor.

Geçtiğimiz yıl ulusal ve uluslararası pek çok başka raporda referans verilen Gazetecilerin Mesleki Memnuniyeti araştırmasının 2022 yılına ilişkin değerlendirme süreci, araştırma anketinin yanıta açılmasıyla birlikte başladı. 

Aralık ayının son haftasına kadar yanıta açık olacak anket, 2022 Araştırma Raporu’na alan verisini sağlayacak. Türkiye genelinde gazetecilerin meslekle ilişkisinin fotoğrafını çeken anket, günümüz medya atmosferinde gazetecilerin sorunlarını tespit etmeyi ve çözüm önerileri geliştirmeyi hedefliyor. 2022 yılının Mesleki Memnuniyet Araştırması geçen yıl olduğu gibi bu yıl da Ankara Üniversitesi İletişim Fakültesi’nden Dr. Çağrı Kaderoğlu Bulut tarafından yürütülüyor.

Basın camiasına yönelik bütünlüklü bilgi sağlıyor

Yıllık olarak yürütülen Gazetecilerin Mesleki Memnuniyeti anketleri, medyanın güncel durumuna odaklanıyor, gazetecilerin günümüz medya atmosferindeki konumuna ilişkin bütünlüklü ve kapsamlı bir bilgi bütününü alanın ilgililerine sunuyor. Türkiye’de medya alanında son yıllarda yapılan en kapsamlı alan araştırmalarından biri olan Gazetecilerin Mesleki Memnuniyeti 2021 araştırması, medya ve iletişim çalışmalarında yankı buldu. Geçtiğimiz yıl yürütülen araştırmaya, Türkiye çapında 46 ilden, ulusal ve yerel medyadan, çeşitli görev alanlarından toplam 317 gazeteci katılım sağladı.

Gazeteciler, ankete şu bağlantıdan erişebilirler...

twitter takip