Gazetecilere saldırı! Evlerinin önüne gelip hakaret ettiler...

Gazetecilere+sald%C4%B1r%C4%B1%21;+Evlerinin+%C3%B6n%C3%BCne+gelip+hakaret+ettiler...
ABONE OL
Sputnik Haber Ajansı Türkiye servisinde çalışan 3 gazetecinin evlerine, kimliği belirlenemeyen bir grup tarafından saldırı girişiminde bulunuldu.
Ankara’da dün akşam saat 22.30 civarında, Sputnik Türkiye servisinde çalışan üç gazetecinin evlerine, 15-20 kişilik gruplar tarafından saldırı girişimi oldu. 'Şehitler ölmez vatan bölünmez' sloganları atan saldırganlar, gazetecilere tehdit ve hakaretler ederken yaralanan kimse olmadı. Saldırgan grup, Sputnik’te çalışan gazetecilerin isim ve soy isimlerini söyleyerek, 'şehitlere karşı propaganda yaptın mı' sorusunu iletti. Saldırgan grup, Sputnik çalışanı gazetecilerin kapısında bir süre bekledikten sonra, bulundukları noktayı terk etti. Sputnik çalışanları ise ilgili emniyet birimlerine giderek, saldırganlardan şikayetçi oldu. Olayla ilgili araştırma sürüyor. Sputnik ve Russia Today (RT) Genel Yayın Yönetmeni Margarita Simonyan ise, saldırıyla ilgili yaptığı twitter paylaşımında şunları söyledi: "Ankaradaki üç çalışanımızın evlerini (!) şu an kimlikleri bilinmeyen tipler basmış, tehditler savurmuş, Ruslara çalıştıklarından dolayı kendilerine vatan hainleri demişler. Polis neler yapacak, bakacağız. Ayrıca, bu tiplerin, çok göz önünde olmayan bu çalışanlarımızın ev adreslerini nasıl olup da ellerine geçirdiklerini de sormak isterim." RUS SENATÖR VE RUSYA GAZETECİLER BİRLİĞİ'NDEN AÇIKLAMA VAR!
Rus senatör Oleg Mozorov, Sputnik Türkiye çalışanlarına yönelik saldırıyla ilgili Rusya'nın yanıt vereceği açıklamasını yaptı. Morozov, ikili ilişkilerdeki gerginliğin, gazetecilere eziyet etmek için bir sebep olmadığını ekledi.
Dün akşam Ankara'da Sputnik Türkiye çalışanlarına yönelik saldırıyla ilgili açıklama yapan Morozov, "Türkiye bu vandallara karşı bizzat tedbir almalı ve yasa doğrultusunda haklarında kovuşturma yapmalı. İlişkilerimizin zorlaşması, gazetecilere eziyet etmek için bir sebep değil" dedi. Sputnik'e konuşan Morozov, "Her halükârda biz cevabımızı vereceğiz. Türkiye aktif bir şekilde yanıtlarımızla karşı karşıya kalıyor ifadelerini kullandı. Rusya Gazeteciler Birliği: "Gazetecilerin canlarına kastetme girişimi" Rusya Gazeteciler Birliği Sekreteri Rimur Şarif ise saldırı ile ilgili, "Türkiye’de olanlar doğrudan bir saldırı ve gazetecilerin canlarına ve sağlıklarına kastetmeye yönelik bir girişim. Bu, sadece gazetecilik ve toplumsal kuruluşların tepkisini ortaya koymasının gerektiği bir saldırı değil. Kuşkusuz Rusya Dışişleri Bakanlığı da doğrudan konuya müdahil olup saldırganların derhal tespit edilmesi, gözaltına alınması ve bu tür provokasyonların tekrarlanmamasını garanti etmek için Türk mercilere yönelik nüfuzunu olabildiğince ortaya koyacaktır” değerlendirmesini yaptı.
twitter takip