Gazetecilerin ölümden döndüğü olayda o kaptan tutuklandı!

Gazetecilerin+%C3%B6l%C3%BCmden+d%C3%B6nd%C3%BC%C4%9F%C3%BC+olayda+o+kaptan+tutukland%C4%B1%21;
ABONE OL

Muğla’nın Bodrum ilçesinde, görev başındaki gazetecileri taşıyan tekneye çarparak batıran ve gazeteciler ile kaptanın yaralanmasına neden olan A.S tutuklandı.

Muğla’nın Bodrum ilçesinde, görev başındaki gazetecileri taşıyan tekneye çarparak batıran ve gazeteciler ile kaptanın yaralanmasına neden olan A.S tutuklandı.

Önceki gün gerçekleşen olayda; haber çalışması yapmak üzere Bodrum’a giden Hürriyet Gazetesi'nden Cenker Tezel, Tv 100 muhabiri Metehan Ekşi ve Habertürk Bloomberg Tv Muhabiri Onur Aydın, kiraladıkları tekne ile denize açıldı.

Saat 16.30 sıralarında; Cennet Koyu’nda haber çalışması yapan gazetecilerinin bulunduğu tekneye, yakında bulunan maça Kızı Oteli’ne ait sürat motoru hızla çarptı.

Çarpışma sırasında 3 gazeteci denize atlarken, kaptan Osman Demirkoz ise tekneden çıkamadı. Gazetecilerin teknesine çarpan, Maça Kızı Oteli’ne ait tekne hızla bölgeden uzaklaşırken, denize düşen 3 kişi ile olayda büyük hasar gören balıkçı teknesinde yaralanan kaptan Demirkoz, çevredeki bir tur teknesi tarafından Gündoğan Limanı’na götürüldü.

Ayağından yaralanan tekne kaptanı ambulansla özel hastaneye kaldırıldı.

Ayağından yaranalanan ve çok kan kaybettiği öğrenilen kaptan Osman Demirkoz hemen ameliyata alındı. Demirkoz kopmak üzere bacağının yeniden yerine dikildiği ve hayatı tehlikesinin olduğu öğrenildi.

Kazadan sonra olay yerinden kaçan otele ait sürat teknesinin kaptanı Alper S. ise Sahil Güvenlik Komutanlığı'ndaki işlemlerinin ardından sevk edildiği adliyede çıkarıldığı mahkemece 'taksirle yaralamaya neden olmak' suçundan tutuklandı.

Gazetecilerin görüntü almasını engellemeye yönelik kasıtlı bir durum olduğu düşünülen olay sonrası TGS (Türkiye Gazeteciler Sendikası) "Bu cinayete teşebbüstür. Soruşturmanın takipçisiyiz!" mesajını yayınladı.

 

 

 

 

 

twitter takip