Geçen sene bugün seçim iptal edilmişti! Ekrem İmamoğlu'ndan 6 Mayıs mesajı: 'Suç da yoktu, suçlu da'

ABONE OL

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu 31 Mart'ta kazandığı İBB seçiminin YSK kararıyla iptal edilmesinin yıl dönümünde bir mesaj paylaştı.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Başkanı Ekrem İmamoğlu, 6 Mayıs 2019'da İBB seçimlerinin iptal edilmesiyle ilgili, iptalin yıl dönümünde bir paylaşımda bulundu. 
 
CHP'li Ekrem İmamoğlu'nun 31 Mart 2019'da kazandığı İBB seçimi 6 Mayıs 2019'da YSK (Yüksek Seçim Kurulu) tarafından iptal edilmiş ve 23 Haziran'da yenilenmişti. 23 Haziran'da İmamoğlu daha büyük bir farkla yeniden başkanlığa seçilmişti.
 
Seçim iptali kararının üzerinden bir sene geçerken Ekrem İmamoğlu'ndan konuyla ilgili bir paylaşım geldi.
 
6 Mayıs 2019 gecesi yaşananlar ve yeni seçime hazırlık sürecinin anlatıldığı kısa bir belgesel paylaşan İmamoğu, "6 Mayıs 2019 günü İstanbulluların demokratik tercihi yok sayıldı. Aradan 1 yıl geçti, iptal edilen İstanbul seçimi için kimse ceza almadı. Çünkü suç da yoktu, suçlu da! İstanbulluların demokratik tercihine darbe yapılan o gece neler yaşandı" mesajını yayınladı.
 
6 Mayıs 2019 gecesini anlatan belgeselde; Ekrem İmamoğlu'nun yanı sıra CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, İBB Sözcüsü Murat Ongun ve Ekrem İmamoğlu'nun eşi Dilek İmamoğlu yer aldı. 
 
twitter takip