Geçen yıl yalanlamıştı, bu yılki genel kurulda itiraf etti: Hürriyet dijital dönüşüm için çalışmalar yürütüyor!

Ge%C3%A7en+y%C4%B1l+yalanlam%C4%B1%C5%9Ft%C4%B1,+bu+y%C4%B1lki+genel+kurulda+itiraf+etti:+H%C3%BCrriyet+dijital+d%C3%B6n%C3%BC%C5%9F%C3%BCm+i%C3%A7in+%C3%A7al%C4%B1%C5%9Fmalar+y%C3%BCr%C3%BCt%C3%BCyor%21;
ABONE OL

Hürriyet'in 2020 yılının hesap dönemi için düzenlediği olağan genel kurulu 31 Mart'ta yapıldı. KAP'a bildirilen toplantı tutanağında önemli veriler ortaya çıktı!

Journo'nun haberine göre; Hürriyet Gazetecilik ve Matbaacılık A.Ş.’nin 2020 hesap dönemi için olağan genel kurulu 31 Mart'ta yapıldı.

Kamuyu Aydınlatma Platformu’na (KAP) bildirilen toplantı tutanağına göre Hürriyet, geçen yılı 80,8 milyon net dönem zararı ile kapattı. Bu miktar, geçmiş dönemden kalan toplam 407 milyon liralık zararın üstüne eklendi.

Hürriyet, 2019’da da 49,3 milyon net dönem zararı açıklamıştı.

Bu yıl hissedarlara kâr payı, yöneticilere huzur hakkı verilmeyecek

Bu yılki genel kurulda, yönetim kurulunun teklifi üzerine, 2020 için hissedarlara kâr payı dağıtılmamasına oy birliğiyle karar verildi.

Yönetim kurulu üyelerine ve üst düzey yöneticilerine 2020’de huzur hakkı dâhil 6 milyon 43 bin lira ödeme yaptığını açıklayan Hürriyet, 2021’de ise onlara herhangi ücret ödenmemesini kararlaştırdı.

Demirören Holding, Hürriyet dâhil Doğan Medya Grubu şirketlerini 2018’de 916 milyon dolara satın almıştı. Holdingin, bu satış için Ziraat Bankası’ndan iki yılı geri ödemesiz 10 yıl vadeyle 675 milyon dolar kredi kullandığı bildirilmişti.

Bugün Hürriyet Gazetecilik ve Matbaacılık A.Ş. hisselerinin yüzde 79’u, Demirören Medya Grubu’nun elinde. Kalan kısım ise borsada işlem yapan azınlık hissesi sahibi yatırımcılarda bulunuyor. Bugün itibarıyla borsada hisseleri 1,89 lira seviyesinden işlem gören şirketin piyasa değeri ise 1,1 milyar lira.

Küçük hissedar sordu: ‘Şirket yönetimi, Hürriyet hissesine neden sahip çıkmıyor’

Dün yapılan genel kurulda yönetim oybirliğiyle ibra edilirken mevcut yönetim kurulu üyeleri ise oy çokluğuyla üç yıllığına yeniden göreve seçildi.

Genel kurul tutanağında, azınlık hissedarların, Demirören yöneticileriyle şu diyalogları dikkat çekti:

"DİJİTAL DÖNÜŞÜM İÇİN GEREKLİ ÇALIŞMALARIMIZ BULUNMAKTADIR"

– Dijital dönüşüme geçiş var mı?

Pandemi nedeniyle tirajımız malumunuz üzerine %15 düşmüştür. Ayrıca evet, dijital dönüşüm için gerekli çalışmalar ve projelerimiz bulunmaktadır.

 

GEÇEN YIL MAYIS AYINDA YALANLAMIŞTI!

Demirören Medya Grubu, Mayıs 2020'de dijital dönüşüme geçileceği iddialarını şu açıklamayla yalanlamıştı:

“30 Mayıs Cumartesi günü bir haber sitesinde yer alan şirketimiz de dahil olmak üzere Demirören Medya Grubu’nun bünyesindeki tüm gazetelerin dijital dönüşüme geçeceği, basımlarının durdurulacağı ve yayınlarına sadece internet üzerinden devam edeceklerine ilişkin iddialar hiçbir surette gerçeği yansıtmamaktadır. Medya grubumuz bünyesinde faaliyet gösteren gazetelere ilişkin bu tür kasıtlı ve asılsız iddialara kamuoyunun ve yatırımcılarımızın itibar etmemesi önemle rica olunur” 

 

– Şirket hisse değeri, defter değerinin çok altında bulunmaktadır. Şirket yönetimi, Hürriyet hissesine neden sahip çıkmıyor? Hepimiz bir kazanç elde etmek istiyoruz.

Şirket üzerinde çok fazla spekülatif işlemler yapılmaktadır. Hatta geçtiğimiz zamanlarda şirketimiz hisseleri üzerinde brüt takas cezası uygulanmıştır. Gerekli tüm işlemler mevzuata uygun şekilde yapılmaktadır. Borsa İstanbul’da defter değerinin çok altında olan şirket bulunmaktadır. Söz konusu durum sadece bize özgü bir durum değildir.

– Biz yatırımcı olarak inatla oyumuza sahip çıkıyoruz. Şirketimize güveniyoruz. Ancak Yönetim, hisseye sahip çıkmamaktadır.

Dediklerinizi not aldık. Güzel temennileriniz için teşekkürlerimizi iletiriz.

– Şirket hisseleri ne zaman yükselecek?

Bilgim dâhilinde değildir. Ancak eski SPK uzmanı olarak şunu diyebilirim: Borsa uzun vadede kazandırır. Dijital dönüşüm çalışmalarımız devam etmektedir.

twitter takip