Gezi Direnişi 6. yılında unutulmadı!

Gezi+Direni%C5%9Fi+6.+y%C4%B1l%C4%B1nda+unutulmad%C4%B1%21;
ABONE OL

2013 yılının 27 Mayıs'ında başlayıp kısa sürede tüm yurda yayılarak kitlesel bir eyleme dönüşen Gezi Direnişi 6. yılında unutulmadı.

Bugün 2013 yılında Taksim Gezi Parkı'ndaki ağaçların kesilerek yerine bu alana AVM ya da topçu kışlası yapılmasına tepki göstermek amacıyla başlayan ve ardından tüm yurda yayılıp uzun süre gündemden düşmeyen eylemlerin yıl dönümü.

6 sene önce 27 Mayıs günü Gezi Parkı'ndaki 5 ağacın sökülmesi üzerine çevreci bir grubun parka çadır kurarak iş makinelerine engel olmasıyla başlayan eylem kısa sürede büyümüş, bu gruba destek veren birçok vatandaş parka gelerek eylemlere katılmıştı.

Polisin de müdahale etmesiyle büyüyen eylemler zinciri 31 Mayıs'ta daha da genişlemiş ve tüm yurda yayılmıştı.

Dünya basınının da takip ettiği olaylarda gazeteciler ve milletvekilleri de polis müdahalesi nedeniyle yaralanmıştı. Eylemlerin büyümesi sonrası Gezi Parkı'nın yıkılıp Topçu Kışlası yapılması kararı durduruldu ancak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan zaman zaman bunu tekrar gündeme getiriyor.

Tarihe 'Gezi Direnişi' olarak geçen eylemlerin yıl dönümü sosyal medyada da unutulmadı. Kullanıcılar TT listesinde bulunan #Gezi6yaşında etiketiyle mesajlarını paylaşıyor.

Eylemler sırasında Eskişehir'de dövülerek öldürülen üniversite öğrencisi Ali İsmail Korkmaz da TT listesine girdi. Sosyal medya kullanıcıları Ali İsmail Korkmaz'ı da anıyor.

Gezi Direnişi'ne destek olanların "Türkiye Cumhuriyeti Devletini ortadan kaldırmak" suçlamasıyla hakkında soruşturma açılıp yargılandığı olayları organize ettiği gerekçesiyle tutuklanan iş adamı Osman Kavala da hala ceza evinde bulunuyor.

twitter takip