Gezi Parkı eylemlerine 'vandallık' diyenler ABD'deki olayları neden destekliyor? Bu hafta Uykusuz'un kapağında!

Gezi+Park%C4%B1+eylemlerine+%E2%80%99vandall%C4%B1k%E2%80%99+diyenler+ABD%E2%80%99deki+olaylar%C4%B1+neden+destekliyor?+Bu+hafta+Uykusuz%E2%80%99un+kapa%C4%9F%C4%B1nda%21;
ABONE OL

Uykusuz bu haftaki sayısının kapağında Gezi Parkı eylemleri ve ABD Minneapolis'de yaşanan ırkçılık karşıtı gösterilerin kıyaslanmasına yer verdi.

Haftalık mizah dergisi 'Uykusuz' bugün piyasaya çıkan yeni sayısının kapağına ABD'de yaşanan ırkçılık karşıtı gösterileri taşıdı.
 
ABD'de siyahi Amerikalı George Floyd’un polis şiddetiyle hayatını kaybetmesinin ardından başlayan protesto gösterileri günlerdir devam ediyor.
 
Irkçı anlayışa karşı tavır göstermek isteyen vatandaşlar birçok kentte sokağa döküldü. 
 
Vatandaşların en yoğun olarak toplandıkları alanlar Minneapolis ve Beyaz Saray'ın önü olurken, polis de göstericilere karşı sert müdahalelerde bulunuyor.
 
Türk medyasında da geniş yer bulan olayları, bazı gazeteciler, 7 yıl önce bugünlerde yaşanan Gezi Parkı direnişine benzeterek yorumlarda bulundu.
 
ABD'deki olayları ve Gezi Parkı eylemlerini kıyaslayan yorumlar yapılırken bu kıyaslama bu hafta mizah dergisi Uykusuz'a kapak oldu.
 
Uykusuz, Gezi Parkı eylemlerini vandallık olarak nitelendiren ancak ABD'de yapılan gösterileri destekleyen vatandaşları kapağına taşıdı.
 
Uyksuz'un kapağında; Türkiye sınırından çıkan bir vatandaş "Benim için solculuk başlar" diyor.
 
 
 
twitter takip