Gözaltına alınan 2 Boğaziçi öğrencisi tutuklandı!

G%C3%B6zalt%C4%B1na+al%C4%B1nan+2+Bo%C4%9Fazi%C3%A7i+%C3%B6%C4%9Frencisi+tutukland%C4%B1%21;
ABONE OL

Boğaziçi Üniversitesinde birkaç öğrenci tarafından düzenlenen sergi, sosyal medyada hedef gösterildi, hızla soruşturma açıldı. Gözaltına alınan 2 öğrenci tutuklandığı ğrenildi.

Boğaziçi Üniversitesinde birkaç öğrenci tarafından yaklaşık bir haftadır düzenlenen sergi, sosyal medyada hedef gösterildi, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı hızla soruşturma açtı. 4 öğrenci 29 Ocak günü gözaltına alındı ve bugün 2 öğrenci serbest bırakıldı, diğer ikisi de tutuklama istemiyle mahkemeye sevk edildi. Mahkemeye sevk edilen 2 öğrenci tutuklandı. Bu arada İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ise "4 LGBT sapkını gözaltına alındı!" diyerek öğrencilere yönelik nefret söyleminde bulundu.

ÖĞRENCİLERİN SERGİSİ HEDEF GÖSTERİLDİ

Eski AKP milletvekili aday adayı Melih Bulu'nun Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından üniversitelerine rektör olarak atanmasına karşı çıkan Boğaziçi Üniversitesi öğrencilerinin mücadelesi, akademisyenlerin ve Türkiye'nin dört bir yanındaki üniversitelerin öğrencilerinin desteğiyle sürüyor. Öğrencilerin eylemleri devam ederken, birkaç öğrenci de okul içinde sergi düzenledi. Sergide, üzerinde LGBTİ+ bayrağı ve Şahmeran figürü bulunan bir Kabe fotoğrafı da yer aldı.

JET SORUŞTURMANIN ARDINDAN ÖĞRENCİLER GÖZALTINA ALINDI

Serginin görüntülerinin sosyal medyada provokatif bir dille hedef gösterilmesinin ardından İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı harekete geçti. Basın Suçları Soruşturma Bürosunca, olaya ilişkin resen soruşturma başlatıldı. Soruşturmanın, "halkın bir kesiminin benimsediği dini değerleri alenen aşağılama" suçundan açıldığı belirtildi. (29 Ocak)

Soruşturma haberinin ardından akşam saatlerinde (29 Ocak) iki öğrenci Güney Kapısı'nda okuldan çıkarken gözaltına alındı. Gözaltı sayısı daha sonra 4'e yükseldi.

GÖZALTINA ALINAN 2 ÖĞRENCİ TUTUKLANDI 

30 Ocak günü akşam saatlerinde, gözaltına alınan 4 kişiden 2'si tutuklama talebiyle mahkemeye sevk edildi. Mahkeme 2 kişinin tutuklanmasına karar verdi. Diğer 2 kişi ise konutu terk etmeme adli kontrol tedbiri uygulanmasıyla serbest bırakıldı.

REKTÖRLÜK DE SORUŞMA BAŞLATTI

Boğaziçi Üniversitesi Rektörlüğü de konuyla ilgili idari soruşturma başlattı. Üniversiteden yapılan açıklamada, Rektörlük tarafından söz konusu Kabe görseliyle ilgili idari soruşturma başlatıldığı bildirildi.

DİYANET İŞLERİ BAŞKANI ERBAŞ "YASAL YOLLARA BAŞVURACAĞIZ" DEDİ

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş da Twitter'dan yaptığı açıklamada "Yasal yollara başvuracağız" dedi. Erbaş, şu ifadeleri sarf etti: "Boğaziçi Üniversitesi önünde Müslümanların mukaddes mekanı, kıblemiz Kabe’ye ve İslami değerlerimize yönelik yapılan hadsiz saldırıyı kınıyorum. Diyanet İşleri Başkanlığı olarak konunun takipçisi olacağız ve bu saygısızlığı yapanlar hakkında yasal yollara başvuracağız."

SOYLU HEDEF GÖSTERDİ

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Twitter hesabından yaptığı açıklamada nefret söyleminde bulunarak "Boğaziçi Üniversitesi’nde Kabe-i Muazzama’ya yapılan saygısızlığı gerçekleştiren 4 LGBT sapkını gözaltına alındı!" ifadelerini kullandı. (Evrensel)

twitter takip