Gözaltına alınan AFP muhabiri Bülent Kılıç'tan açıklama: Öldürülmeye çalışıldım

G%C3%B6zalt%C4%B1na+al%C4%B1nan+AFP+muhabiri+B%C3%BClent+K%C4%B1l%C4%B1%C3%A7%E2%80%99tan+a%C3%A7%C4%B1klama:+%C3%96ld%C3%BCr%C3%BClmeye+%C3%A7al%C4%B1%C5%9F%C4%B1ld%C4%B1m
ABONE OL

İstanbul Taksim'de 19. Onur Yürüyüşü'nde polisin sert müdahalesiyle gözaltına alınan AFP muhabiri Bülent Kılıç konuştu.

İstanbul Taksim'de 19. Onur Yürüyüşü'nde polisin sert müdahalesi ile gözaltına alınan AFP Muhabiri Bülent Kılıç, Beyoğlu İlçe Karakolu’nda kendisine müdahalede bulunan polisler hakkında şikayetçi oldu.

Resmi bir gözaltı yaşamadığını bildiren Bülent Kılıç, Beyoğlu İlçe Karakolu’nda sırtına ve boynuna basan polisten şikayetçi olmak için avukat desteğiyle işlem yaptı.

BÜLENT KILIÇ: ÖLDÜRÜLMEYE ÇALIŞILDIM

RSF Türkçe'nin 2 kez görüşme yaptığı Kılıç, "Ben öldürülmeye çalışıldım, savcılık sadece mala zarardan soruşturmaya izni veriyor. Polis fotoğraf makinemi tamire götürdü. Ben malından değilim, benim canıma kastedildi. İşleme itiraz ediyoruz şimdi" dedi.

Sınır Tanımayan Gazeteciler (RSF) Türkiye Temsilcisi Erol Önderoğlu, Kılıç’ın ‘boğazına basılıp nefessiz bırakılarak gözaltına alınmasını’ kınadı. Kılıç’a resmi bir gözaltı işleminin yapılmadığı, gazetecinin polisten şikayetçi olduğu duyuruldu.

Türkiye Foto Muhabirleri Derneği, gözaltıya tepki gösterirken “Üzerine çıktığınız ters kelepçe yaptığınız gazeteci, dünyanın tanıdığı bir foto muhabiri Bülent Kılıç. İstanbul’da gösteriyi takip ederken bir foto muhabirine bu şekilde muameleyi kabul etmiyor, kınıyor, sorumluların hesap vermesini istiyoruz” ifadesini kullandı.

twitter takip