Gözaltına alınıp serbest bırakılmıştı... Musa Orhan’ın tutuklanması talep edildi!

G%C3%B6zalt%C4%B1na+al%C4%B1n%C4%B1p+serbest+b%C4%B1rak%C4%B1lm%C4%B1%C5%9Ft%C4%B1...+Musa+Orhan%E2%80%99%C4%B1n+tutuklanmas%C4%B1+talep+edildi%21;
ABONE OL

Siirt’te savcılık, 18 yaşındaki İ.E.’ye cinsel saldırıda bulunan ve İ.E.’nin intihar girişiminin ardından gözaltına alınıp serbest bırakılan Uzman Çavuş Musa Orhan’ın tutuklanması için talepte bulundu.

Siirt’te, Uzman Çavuş Musa Orhan’ın cinsel saldırısına uğrayan ve 16 Temmuz’da intihar girişiminde bulunan 18 yaşındaki İ.E.’nin tedavi gördüğü hastanede dün vefat etmesinin ardından savcılığın şüphelinin tutuklanması için talepte bulunduğu bildirildi.

Siirt Barosundan alınan bilgiye göre, Siirt Savcılığı, İ.E.’nin intihar girişimi sonrasında gözaltına alındıktan sonra serbest bırakılan şüpheli Orhan’ın tutuklanması yönünde talepte bulundu. Tutukluluğun gerçekleşip gerçekleşmediği konusunda henüz bir bilgi bulunmuyor.

Siirt Barosundan alınan bilgiye göre, Siirt Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan iddianamenin iadesine yapılan itiraz da kabul edildi. Davanın Siirt 1’inci Ağır Ceza Mahkemesinde görülmesine karar verildiği aktarıldı.

Batman Beşiri’de yaşayan İ.E.’nin 16 Temmuz’da intihara teşebbüs ederken bıraktığı mektup doğrultusunda aynı gün gözaltına alınan Orhan, cinsel saldırı iddiasını reddetmiş, cinsel saldırıyı doğrulayan Adli Tıp raporunun gösterilmesi üzerine İ.E. ile Siirt’te buluştuklarında alkollü olduğunu söylemişti. Soruşturma dosyasına gizlilik kararı getirilen Orhan, “nitelikli cinsel istismar” suçundan sevk edildiği Siirt Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliğince yurt dışına çıkış yasağı ve adli kontrol şartıyla serbest bırakılmıştı.

Siirt Barosunun Twitter üzerinden üzerinden yaptığı açıklamada Musa Orhan’ın “çalıştığı kamu kurumu tarafından açığa alındığı” belirtildi.

Olay sosyal medyada tepki çekti

İ.E.’ye cinsel saldırıda bulunan Musa Orhan’ın tutuklanmamasına sosyal medya platformu Twitter’da çok fazla tepki geldi. Twitter’da #MusaOrhanTutuklansın etiketi dünden bu yana en fazla konuşulan konular arasında yer alıyor.

Konuyla ilgili Twitter’da görüşlerini dile getirenler arasında Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Kadın Kolları Genel Başkanı ve Parti Meclis üyesi Aylin Nazlıaka yer alıyor. Nazlıaka, “18 yaşındaki genç kıza 20 gün tecavüz edip, daha sonra 'İstediğin yere şikayet et, bana bir şey olmaz. Daha önce de çok yaptım, bir şey olmadı' diyen katil serbest, evladını yitiren aile perişan! Haykırıyoruz: #MusaOrhanTutuklansın” diye belirtti.

Haberin devamını okumak için TIKLAYIN...

twitter takip