Haber Global'in sansür uyguladığı Erkan Mumcu'yla ilgili yapımcıdan açıklama!

Haber+Global%E2%80%99in+sans%C3%BCr+uygulad%C4%B1%C4%9F%C4%B1+Erkan+Mumcu%E2%80%99yla+ilgili+yap%C4%B1mc%C4%B1dan+a%C3%A7%C4%B1klama%21;
ABONE OL

Eski Bakan Erken Mumcu, Haber Global’de katıldığı programa dair kayıtların tüm platformlardan silindiğini açıklayarak tepki göstermişti. Programın yapım şirketi BBO Yapım 'Bizimle bir ilgisi yok' açıklamasını yaptı.

Eski Kültür ve Turizm Bakanı Erkan Mumcu’nun Haber Global’de katıldığı "Jülide Ateş ile 40" adlı programın kayıtları tüm platformlardan kaldırıldı.

Erkan Mumcu, sosyal medyadan yaptığı paylaşımda, programın Youtube'dan kaldırıldığını ifade ederek, nedenini sordu. Mumcu, "Jülide Ateş 40 yayıncı ve yapımcılarına; Program niçin YouTube'dan ve tüm diğer mecralardan kaldırıldı? 40 sorunuza pas geçmeden yanıt verdim. 1 soruya da lütfen siz yanıt verir misiniz? Program kaydı yok oldu da.. O bakımdan.." dedi.

Öte yandan, Haber Global'deki programın Youtube'da olmadığı görüldü.

YAPIM ŞİRKETİNDEN AÇIKLAMA!

Konuyla ilgili Medyakoridoru'na açıklama yapan "40" programının yapımcısı BBO Yapım Şafak Bakkalbaşıoğlu ve Mahpri Uçar, "Erkan Mumcu yayınının YouTubedan kaldırılmasıyla  bizim bir ilgimiz yoktur. YouTube yayınları kanal insiyatifindedir. " dedi.

MUMCU NE DEMİŞTİ?

Mumcu, programda dikkat çeken açıklamalarda bulunurken "Erdoğan 2007'de neden Cumhurbaşkanı adayı olmadı?" sorusuna "2007’de Erdoğan’ın adayı Abdullah Gül değildi. Vecdi Gönül konusunda bir mutabakatı olduğunu güçlü bir haber kaynağına dayanarak söyleyebilirim" demişti.

JÜLİDE ATEŞ: ERKAN MUMCU BABACAN YA DA DAVUTOĞLU’NDAN TEKLİF ALDI MI?

ERKAN MUMCU: Bizim memlekette bir söz vardır, ne kızı ver, ne dünürcüyü küstür derler; ben bu tür yoklamala karşı net bir tutum takındığım için, yoklamadan davet düzeyine geçilmesine izin vermediğim için de kimse beni davet etmedi! Gerçekte etmeyi düşündüler mi? Zannımca evet! Ama ben duruşumla bunu imkansızlaştırdım.

JÜLİDE ATEŞ: MEHMET AĞAR MERKEZ SAĞA İHANET Mİ ETTİ?

ERKAN MUMCU: Bir kişiyle açıklanamaz sosyal toplumsal olaylar. Bu konuya dair bütün sorulara cevap veren yegane insan benim ve benden başka hiç kimseye bu soru sorulmuyor. Ben bu durumu “Kan kırmızı pazartesi sendromu olarak niteliyorum. Markiz’in Kırmızı Pazartesi romanındaki hikaye. Mağdur bilmez ne olacağını, herkes bilmekte ve herkes susmaktadır. Bu konu Türkiye’de siyasetin 2 yüzlülüğünü, medyanın çok yüzlülüğünü ve çıkar odaklı siyaset ve iletişim tutumlarının hepsinin birlikte yansıdığı çok iyi bir örnektir. Ben söyleyeceğim her şeyi söyledim, yapılabilecek, akla gelebilecek bütün yapıcı olasılıkları zorladım, bütün fedakarlıkları yaptım, tarih buna tanıktır. Milyonda 1 bile kusur atfedilmesini kabul etmiyorum. Bu konunun esasını aslında biliyor olduklarından aslında hiç kuşku duyulmayan insanlara neden hiç kimse hiçbir soru soramıyor! Niçin?

twitter takip