'Habertürk'ün tavrından ne farkı var?' Tutuklu gazeteciler konuşulurken onların adı neden anılmıyor?

%E2%80%99Habert%C3%BCrk%E2%80%99%C3%BCn+tavr%C4%B1ndan+ne+fark%C4%B1+var?%E2%80%99+Tutuklu+gazeteciler+konu%C5%9Fulurken+onlar%C4%B1n+ad%C4%B1+neden+an%C4%B1lm%C4%B1yor?
ABONE OL

Diken.com.tr muhabiri Canan Coşkun, MİT haberi ile ilgili soruşturmada tutuklanan gazeteciler ile ilgili açıklamalarda Ferhat Çelik ve Aydın Keser'in adının anılmamasına tepki gösterdi.

Gazeteci Canan Coşkun, Libya'da şehit olan MİT görevlisinin cenazesine ilişkin haber nedeniyle tutuklu bulunan gazeteciler ile ilgili yayınlarda Yeni Yaşam Gazetesi genel yayın yönetmeni Ferhat Çelik ve Yazı İşleri Müdürü Aydın Keser'in adının anılmamasına tepki gösterdi.
 
Tele1 ve Halk TV'de konuyla ilgili tutuklu bulunan gazeteciler konuşulurken sadece Barış Pehlivan, Barış Terkoğlu, Hülya Kılınç ve Murat Ağrıel'in adının geçtiğini ifade eden Canan Coşkun bu duruma tepkisini Twitter hesabından yayınladığı mesajlarla gösterdi.
 
Bu durumun sıklıkla yaşandığını ve rutine dönüştüğünü ifade eden Canan Coşkun, Halk TV ve Tele1'in bu tavrını HDP'li isimleri yayınlarına çıkarmayan Habertürk'e benzetti.
 
Canan Coşkun sosyal medyadan şu mesajları yayınladı...
 
Tele1 ve Hlak TV yayınlarında MİT mensuplarının cenazesi haberi nedeniyle hapisteki gazetecilerin isimleri sayılırken Barışlar, Murat Ağırel ve Hülya Kılınç deniliyor. Bu dosyada Yeni Yaşam Gazetesi’nden Ferhat Çelik ve Aydın Keser de tutuklu, farkında mısınız?
 
Örneğin şu an TELE1’de İsmail Dükel'in konuğu CHP MV Murat Emir. O da dört gazeteciyi sayıp Ferhat ve Aydın’ı atladı. Merdan Yanardağ ile Emre Kongar’ın 18 Dakika programında da sıklıkla yaşanan bir durum bu. Artık rutine döndüğü için yazma gereği duydum.
 
Halk TV ve TELE1 Ferhat ve Aydın’ın aynı dosyadan tutuklu olduğunu bilmiyor mu? Bildiği halde özellikle tutuklu gazeteciler listesine eklemiyorsa bunun Habertürk’ün yaptığından farkı var mı?
 
 
twitter takip