Hakkında soruşturma başlatılan Oğuzhan Uğur ifade verdi: Belgeleri, kanıtları sunduk

Hakk%C4%B1nda+soru%C5%9Fturma+ba%C5%9Flat%C4%B1lan+O%C4%9Fuzhan+U%C4%9Fur+ifade+verdi:+Belgeleri,+kan%C4%B1tlar%C4%B1+sunduk
ABONE OL

BaBala TV hesabından yapılan 'Hatay Yarseli Barajı' paylaşımıyla ilgili hakkında, 'halkı yanıltıcı bilgiyi alenen yayma' suçlamasıyla soruşturma başlatılan sunucu Oğuzhan Uğur, Oğuzhan Uğur, savcılığa ifade verdi.

Kahramanmaraş merkezli 7.7 ve 7.6'lık iki büyük deprem felaketi sonrası BaBala TV’nin sosyal medya hesabından Kahramanmaraş Kumçatı Köyü'nde barajın çatladığı ve Hatay Yarseli Barajı’nın duvarının çatladığı yönünde paylaşımlarda bulunduğu iddiasıyla hakkında soruşturma başlatılan Sunucu Oğuzhan Uğur, ifade vermek üzere Çağlayan'daki İstanbul Adliyesi'nde ifade verdi.

6 Şubat'ta Kahramanmaraş merkezli 10 ili etkileyen 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki depremler sonrası, Kahramanmaraş Kumçatı köyünde barajın çatladığı ve Hatay Yarseli Barajı'nın duvarının çatladığı yönünde paylaşımlarda bulunulmuş, söz konusu paylaşım Uğur'un 'BaBala TV' isimli hesabından da yapılmıştı.

Paylaşımların depremzedeler arasında korku ile paniğe neden olduğu ve arama kurtarma çalışmalarında aksamalara neden olduğu gerekçesiyle, Uğur ile paylaşıma ilişkin sorumluluğu tespit edilecek kişiler hakkında İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca 'halkı yanıltıcı bilgiyi alenen yayma' suçundan re'sen soruşturma başlatılmıştı. Uğur, soruşturma çerçevesinde savcılığa ifade vermek üzere İstanbul Adalet Sarayı'na gitti. Yaklaşık 3 saat ifade veren Uğur, ardından adliyeden ayrıldı.

"ELİMİZDE ÇOK FAZLA VERİ VARDI"

Uğur, adliyeden ayrılırken basın mensuplarına yaptığı açıklamada, "İfademizi verdik, elimizde çok fazla veri vardı. Onların tamamını savcımızla paylaştık. Tabii sosyal mecralardan başlatılan başlıklarla ilgili olmadığını konunun detaylı bir şekilde kendisine anlattık, belgelerimizle, videolarımızla. Konunun bizim kanalımızdan atılan tweetle alakalı olmadığını, hatta çok çok önce ve sonra tarihlerin dahi tutmadığını, tam olarak sahadan provoke edildiğini belgeleriyle kanıtlarıyla sunduk kendilerine" diye konuştu.

Uğur, deprem felaketinin ardından bölgede yardım faaliyetlerinde bulunuyordu.

(İHA-DHA)

twitter takip