Haluk Levent mültecilere yardım konusunda haklı mı? Sosyal medyada tartışma konusu oldu!

Haluk+Levent+m%C3%BCltecilere+yard%C4%B1m+konusunda+hakl%C4%B1+m%C4%B1?+Sosyal+medyada+tart%C4%B1%C5%9Fma+konusu+oldu%21;
ABONE OL
Ünlü şarkıcı Haluk Levent kurucusu olduğu AHBAP yardım derneği üyelerinin sınır kapılarında bekleyen mültecilere yardım etmesiyle ilgili gelen eleştirilere cevap verdi. Haluk Levent dün Twitter hesabından yaptığı çağrıda, AHBAP Edirne'de ve çevresindeki AHBAP üyelerine seslenmiş ve Yunanistan'a geçebilmek için sınır kapılarında bekleyen mültecilerin çocuk bezi, çocuk maması ve su gibi ihtiyaçlarını için yardım etmesini istemişti. Türk askerleri Suriye'de şehit olurken ülkelerinden kaçan Suriye'lilere tepkili olan vatandaşlar ise bu yardım çağrısından dolayı Haluk Levent'e tepki göstermiş ve kızgınlıklarını belirterek "Artık AHBAP Platformunu desteklemeyeceğim" yorumlarında bulunmuştu. Haluk Levent'te takipçinin bu tepkisine "Gözümüzün önünde sınırda üşüyen çocuklara su verdik diye mi" yanıtını vermişti. Benzer tepkiler almaya devam eden ve şehit ailelerine yardım edip etmediği sorulan Haluk Levent ve AHBAP Derneği bugün yeni birer açıklama yaptı. Haluk Levent konser gelirlerini de şehit ailelerine bağışladığını belirterek, "Suriyelileri ülkelerine güvenli bir şekilde gönderilmeli! Yıllardır söylerim. Fakat şehit çocuğunun fotosunu koyup “niye Suriyelilerin çocuklarına su veriyorsunuz?” demek çok üzücü" dedi. Levent, ayrıca "Oradaki çocukları düşünmek zorundaydık" dedi. Öte yandan, bazı sosyal medya kullanıcıları da, Haluk Levent'e hak vererek özellikle mültecilerin çocuklarına yardım yapılmasını doğru buldular. Haluk Levent konuyla ilgili Twitter hesabından şu açıklamaları yaptı: async src="https://platform.twitter.com/widgets.js" charset="utf-8"> async src="https://platform.twitter.com/widgets.js" charset="utf-8"> async src="https://platform.twitter.com/widgets.js" charset="utf-8"> async src="https://platform.twitter.com/widgets.js" charset="utf-8"> async src="https://platform.twitter.com/widgets.js" charset="utf-8"> async src="https://platform.twitter.com/widgets.js" charset="utf-8"> Haluk Levent'in sosyal medyadan yaptığı açıklamaların ardından AHBAP derneği de bir açıklama yayınladı. Eleştirileri anladıklarını belirten AHBAP üyeleri yaptıkları organizasyon ve yardımlarda hiçbir sınıf, etnik köken, tür, dil veya ırk gözetmediklerini belirterek şu ifadelere yer verdi. Sınırdaki mültecilere yardım haberimizin ardından, sosyal medyada bazı eleştiriler aldık. Bu konudaki endişelerinizi anlıyor ve eleştirilere cevaben konuya bir açıklık getirmek istiyoruz.

Ahbap Platformu olarak, sevgiyi ve gerçeği rehber edinerek yaptığımız her organizasyonda, hiçbir sınıf, etnik köken, tür, dil veya ırk gözetmeksizin insanı, hayvanı ve doğayı esas alarak tüm ihtiyaç sahiplerine destek olmaya çalışıyoruz.

Bugün Yunanistan sınır kapısında bekleyen mültecilerden özellikle kadın ve çocukların zor durumda olduğu haberini aldığımızda, bu duruma seyirci kalamadık.

Ahbap, ihtiyacı olan birileri varsa asla eli kolu bağlı duramaz, hele de söz konusu çocuklar ve çocuklarını korumak isteyen anneler olunca…

Sınırdaki mültecilere yardımımız bu konudan ibaret. Ayrıca, "sınırdaki mültecilere" şeklinde belirtilerek şartlı bağış olarak yapılmayan hiçbir bağışı bu yardımda kullanmıyoruz.

Sadece bugünlerde değil, şehit ve gazilerimizin ailelerinin her zaman yanındayız, onlarla yakından ilgileniyoruz. Genel Başkanımız Haluk Levent başta olmak üzere, acılı ailelerimizle bizzat görüşüyor, onlar için elimizden geleni yapmaya çalışıyoruz.

Ülke olarak çok zor günlerden geçiyoruz, yüreklerimiz yangın yeri. Yaralarımızı saracak tek bir şey var, o da sevgi. Ancak sevgiyle kenetlendiğimizde bu günleri aşabileceğiz.

Ahbap olarak buna inancımız tam, lütfen siz de ne olursa olsun iyilik ve sevgiden vazgeçmeyin."

     
twitter takip