HDP'den Cumhurbaşkanlığı seçimi açıklaması!

HDP%E2%80%99den+Cumhurba%C5%9Fkanl%C4%B1%C4%9F%C4%B1+se%C3%A7imi+a%C3%A7%C4%B1klamas%C4%B1%21;
ABONE OL

HDP Grup Başkanvekili Saruhan Oluç, “Parlamento seçimlerinde bizim kendi ittifakımız var, cumhurbaşkanlığı seçimlerinde ise müzakereye açığız” dedi.

HDP Grup Başkanvekili Saruhan Oluç ve HDP milletvekilleri Gülistan Kılıç Koçyiğit, Şevin Çoşkun, Mahmut Celadet Gaydalı ve Erdal Aydemir’in oluşturduğu heyet Muş’ta esnaf ziyareti yaptı. Bitlis yolu üzerinde bulunan tekstil fabrikalarını ziyaret eden heyet, sektörün ve çalışanların sorunlarını dinledi.

Gazete Duvar'da yer alan habere göre, HDP’li Oluç, "6’lı masa ile bir ittifakımız yok, yapmayı da düşünmüyoruz. Parlamento seçimlerinde bizim kendi ittifakımız var, cumhurbaşkanlığı seçimlerinde ise müzakereye açığız. Müzakere ederlerse konuşuruz, etmezlerse başımızın çaresine bakarız, kendi adayımızı çıkarırız" dedi.

"BİZİ YOK SAYANLARI BİZ DE YOK SAYARIZ"

Muş İl Örgütü'nde de açıklamalarda bulunan Oluç, HDP olmadan hiçbir ittifakın yüzde 50+1’e ulaşmadığını hatırlatarak, “Kimse bizi çantada keklik sanmasın. Öyle bir şey yok. Kimse bizi yok saymaya kalkışmasın. Biz derken sadece HDP’yi kast etmiyoruz. HDP’nin seçmenlerini, Kürt halkını, Türkiye demokrasi güçlerini yok saymaya kalkarsanız bizde sizi görmezden geliriz diyoruz açıkça. Demokratik siyaset açısından sağlıklı olan şey diyalog ve müzakeredir, herkesin birbirine saygı duymasıdır" dedi.

Gelecek seçimlerin oldukça önemli olduğunu vurgulayan Oluç, şöyle devam etti:

"Bizim önemimizin farkındalar. Her iki taraf da farkındadır ama bunu bir türü kabullenmek istemiyorlar. Cumhur İttifakı, AKP-MHP ittifakı bizi tasfiye etmek için, demokratik siyaseti tasfiye etmek için elinden geleni yapıyor. Kobanî Kumpas Davası'nı çıkardılar. Bu davada arkadaşlarımız için 38’er kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istiyorlar. Hukuken hiçbir şey yok, tamamen siyasi. Dert ne? Selahattin Demirtaş’ı, Figen Yüksekdağ’ı, Gültan Kışanak’ı, İdris Baluken’i ve diğer bütün arkadaşlarımızı demokratik siyasetten tasfiye etmek. Yetmedi, bir de kapatma davası açtılar. HDP’yi ve HDP’nin bütün kadrolarını demokratik siyasetten tasfiye etmek istiyorlar. Bunları yapan kim? Cumhur İttifakı.

"AKP'YE OY VERENLER BİZİM DÜŞMANIMIZ DEĞİL, KARDEŞLERİMİZ"

Bu davalar varken dönüp ‘kardeşimsiniz’ dese inanır mısınız, inanmazsınız. Sırf bu değil. Bu iktidar ne yazık ki bu hale geldi. O yüzden ne yapacaklarını da tam bilmiyorlar. Bugüne kadar yaptıklarının kendilerine bir fayda sağlamadığını da görüyorlar. Biz de şunu yapalım: Kürdistan coğrafyasında AKP’ye oy verenler var. Oy verenler bizim düşmanız değil, kardeşlerimiz. Onları bu yanlış durumdan, yanlış politikadan uzaklaştırmak da bizim görevimizdir. Onları o yanlıştan vazgeçirmeliyiz. Bütün bu baskı ve tasfiye çalışmalarına rağmen HDP başarılı bir mücadeleyle, sizlerin desteğiyle bu dönemi başarıyla atlatacaktır."

twitter takip