Hrant Dink Vakfı'nı tehdit eden kişi gözaltına alındı: 'Azeri sevgilimin tesiri altında kaldım...'

Hrant+Dink+Vakf%C4%B1%E2%80%99n%C4%B1+tehdit+eden+ki%C5%9Fi+g%C3%B6zalt%C4%B1na+al%C4%B1nd%C4%B1:+%E2%80%99Azeri+sevgilimin+tesiri+alt%C4%B1nda+kald%C4%B1m...%E2%80%99
ABONE OL

2007 yılında öldürülen Agos Gazetesi genel yayın yönetmeni Hrant Dink adına kurulan vakıf, dün kendilerine ölüm tehditi içeren bir mesaj geldiğini açıklamıştı. O mesajı atan şahıs gözaltına alındı.

Hrant Dink Vakfı'na tehdit maili gönderen ve Konya Selçuklu'da gözaltına H.A., maili attığını kabul etti. Azeri sevgilisinin etkisi altında kaldığını ileri süren zanlı, pişman olduğunu söyledi
 
2007 yılında öldürülen gazeteci Hrant Dink adına kurulan Hrant Dink Vakfı'nın resmi sosyal medya hesabından dün yapılan açıklamada; kendilerine e-posta yoluyla bir mesaj geldiğini ve mesajda, “Bir gece ansızın gelebiliriz” ifadesiyle Rakel Dink ve vakıf avukatının da ölümle tehdit edildiği belirtildi.
 
Şişli Emniyeti ve İstanbul Valiliği’nin bilgilendirildiği belirtilen açıklamada, “Tehdit, Hrant Dink Vakfı’nı ‘kardeş masalları’ anlatmakla itham ediyor, ülkeyi terk etmemizi talep ediyor, Rakel Dink’i ve avukatımızı ölümle tehdit ediyor” denildi.
 
 
Vakfın açıklamasında; son dönemde nefret dilinin daha sık kullandılığını ve bu durumun bu gibi tehdit eylemlerinin artmasında rol oynadığını da ifade edildi.
 
Habertürk'ten Fevzi Çakır'ın haberine göre ise; Hrant Dink Vakfı'na yönelik tehdit e-maili hakkındaki soruşturmada önemli detaylar ortaya çıktı. Söz konusu e-posta hesabını kullanan H.A. isimli şahıs Konya’nın Selçuklu İlçesi Bosna Hersek Mahallesi’ndeki adresinde gözaltına alındı.
 
Gözaltına alınan şahıs, ilk ifadesinde Hrant Dink Vakfı’na söz konusu e-postayı kendisinin attığını kabul etti.
H.A. ilk ifadesinde Azeri sevgilisinin etkisinde kalarak, tehdit mailini attığını ve pişman olduğunu söyledi.
 
Cep telefonuna el konulan H.A.'nın kasten yaralama, tehdit, hakaret gibi asayişe müessir fiillerden kaydının bulunduğu öğrenildi.
 
Şüpheli H.A. soruşturma yeri olan İstanbul’a gönderilecek.
twitter takip