Hukukçu Turgut Kazan: İstanbul Sözleşmesi'nden Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi'yle çıkılamaz, yürürlüktedir

Hukuk%C3%A7u+Turgut+Kazan:+%C4%B0stanbul+S%C3%B6zle%C5%9Fmesi%E2%80%99nden+Cumhurba%C5%9Fkanl%C4%B1%C4%9F%C4%B1+Kararnamesi%E2%80%99yle+%C3%A7%C4%B1k%C4%B1lamaz,+y%C3%BCr%C3%BCrl%C3%BCktedir
ABONE OL

Hukukçu Turgut Kazan, Türkiye'nin İstanbul Sözleşmesi'nden ayrıldığını bildiren ve dün gece Resmi Gazete'de yayımlanan Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi'yle ilgili çok önemli bir açıklamada bulundu.

Dün gece Resmi Gazete'de yayımlanan Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi'yle, Türkiye'nin İstanbul Sözleşmesi'nden ayrıldığı açıklandı. Karar, başta kadınlar olmak üzere sosyal medya kullanıcıları tarafından çok büyük tepkiyle karşılanırken, deneyimli hukukçu Turgut Kazan'dan önemli bir açıklama geldi.

Kazan, Twitter'dan yaptığı açıklamada İstanbul Sözleşmesi'nden Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi'yle çıkılamayacağını ve sözleşmenin yürürlükte olduğunu ifade etti.

İşte, Kazan'ın o açıklaması:

"İstanbul Sözleşmesi Anayasa'nın 90. maddesi uyarınca yasayla onaylanarak yürürlüğe girmiştir. Böyle bir sözleşmeden Cumhurbaşkanı kararnamesiyle çıkılamaz. Dolayısıyla, TBMM yeni yasa yapmadıkça İstanbul Sözleşmesi yürürlüktedir."

twitter takip