Hürriyet yazarından Cnn Türk hakkında çıkan 'tecrit' haberlerine açıklama!

H%C3%BCrriyet+yazar%C4%B1ndan+Cnn+T%C3%BCrk+hakk%C4%B1nda+%C3%A7%C4%B1kan+%E2%80%99tecrit%E2%80%99+haberlerine+a%C3%A7%C4%B1klama%21;+
ABONE OL

Hürriyet yazarı Cengiz Semercioğlu, Cnn Türk hakkında çıkan çalışanlarına koronavirüs önlemi için tecrit uyguluyor haberlerini köşe yazısından eleştirdi. Ünlü gazeteci ayrıca, bu yoğun ve riskli günlerde çalışan habercilerin de sağlık çalışanları gibi teşekkür ve alkışı hak ettiğini ifade etti.

 
Hürriyet Gazetesi yazarı Cengiz Semercioğlu, köşe yazısında koronavirüs ile mücadele ettiğimiz bu günlerde habercilerinde sağlık çalışanları kadar alkışı hak ettiğini ifade etti.
 
Semercioğlu yazısında; diziler ve TV programlarına ara verilmesinden yana olduğunu ancak kamu adına haber yapan habercilerin görev başında olmaya devam ettiğini belirterek bu zor günlerde habercilerin de teşekkürü ve alkışı hak ettiğini ifade etti.
 
Semercioğlu, sağlık ve çalışanları ve haberciler ile birlikte çalışmaya devam etmek zorunda olan polis,asker, güvenlik görevlisi, market çalışanı, temizlik işçileri, kuryeler ve eczacıların hepsine teşekkür etti.
 
Semercioğlu yazısında ayrıca, geçtiğimiz günlerde Cnn Türk'ün sokakta haber peşinde koşan muhabir, kameraman ve foto muhabirlerini kanal binasına sokmayarak, kapı önündeki konteynerlarda çalıştırdığı yönünde çıkan haberlere de cevap verdi.
 
Semercioğlu bu haberleri, "Geçen gün bazı medya sitelerinde Cnn Türk’te muhabirler ve kameramanların tecrit edildiği şeklinde haberler çıktı. El insaf be kardeşim. Bırakın yönetimi, en başta binada bu işle ilgili çalışan, idari işlerdeki arkadaşlarımıza ve personele haksızlık bu yaptığınız. Çünkü günün 24 saati binayı, kullandığımız her araç gereci dezenfekte etmek için uğraşan bir hijyen ekibi var burada" açıklamasıyla eleştirerek, Demirören Medya'da koronavirüs için alınan önlemleri yazdı.
 
Hürriyet ve Cnn Türk başta olmak üzere Demirören Medya'da alınan tedbirlere rağmen çıkan haberin haksızlık olduğunu söyleyen Cengiz Semercioğlu'nun yazısı şu şekilde:
 
Her akşam 21.00’de virüse karşı en ön cephede savaşan sağlık personelini pencerelerden alkışlıyoruz.
 
Fazlasıyla da hak ediyorlar, ekonomik olarak desteklenmesi, belediyelerin bazı hizmetleri ücretsiz vermesi çok doğru adımlar.
 
Eminim bu virüs belası bittiğinde sağlık personelinin kıymetini çok daha iyi anlamış olacağız.
 
Ama unutmamız, bu zor dönemde işinin başında olan, teşekkürlerimizi sunmamız gereken başka meslekler de var...
 
Bunlardan biri de gazetelerde ve televizyonlarda çalışan haberci meslektaşlarımız...
 
Ben dizi setlerinin durdurulması, TV programlarına ara verilmesinden yanayım.
 
Ama kamu adına görev yapan haberciler, işinin başında olmaya devam ediyor. Sadece ekran önünde gördüklerimiz de değil, kameraman, muhabir arkadaşlarımız, ışıkçı, sesçi, makyaj görevlisi, gazetede sayfa sekreteri, editör hepsi her gün işlerinin başındalar.
 
Bize haber ulaştırmak, son dakika gelişmelerini aktarmak için çabalıyorlar.
 
Hepsine helal olsun...
 
Hepsini Allah korusun...
 
Bu melekleri unutmayalım.
 
Sağlık personeline, gazetecilere, habercilere teşekkür ediyoruz ama unutmamamız gereken başka meslekler de var.
 
Bu zor dönemde görevinin başında olan;
 
◊ Polislere, askerlere, güvenlik görevlerine...
 
◊ Market çalışanlarına...
 
◊ Temizlik işçilerine...
 
◊ Kuryelere...
 
◊ Eczacılara...
 
Hayatımızı kolaylaştırmaya çalışan herkese teşekkürler.
Yukarıda zor dönemde işlerinin başında olan habercilere teşekkür ettim ya bir tebrik de kurum yönetimlerine iletmek lazım...
 
Çünkü her kurum şu virüs belası nedeniyle başından beri kendince önlemler aldı. Bizim Hürriyet, Milliyet, Posta, Kanal D, CNN TÜRK olarak içinde bulunduğumuz Demirören Medya binasından örnek vereyim, ilk günden beri çalışanların sağlığı konusunda en üst düzey tedbirler alındı, alınmaya devam ediyor.
 
Geçen gün bazı medya sitelerinde CNN TÜRK’te muhabirler ve kameramanların tecrit edildiği şeklinde haberler çıktı. El insaf be kardeşim!
 
Bırakın yönetimi, en başta binada bu işle ilgili çalışan, idari işlerdeki arkadaşlarımıza ve personele haksızlık bu yaptığınız. Çünkü günün 24 saati binayı, kullandığımız her araç gereci dezenfekte etmek için uğraşan bir hijyen ekibi var burada.
Bakın yaptıklarından bazılarını sıralayayım;
 
◊ Personelin kullandığı servis araçları her gün dezenfekte ediliyor.
 
◊ Ulaştırma için kullanılan her otomobil tek tek, koltuklarından bagajına kadar dezenfekte edilip, temizleniyor.
 
◊ Binaya ziyaretçi girişi yasaklandı, çalışanlar ve canlı yayın konukları harici dışarıdan kimse giremiyor.
 
◊ Eskiden olduğu gibi açık şekilde yemek servisi yapılmıyor, yemekler çalışanlara özel kapalı kaplarda veriliyor.
 
◊ Kafeteryalarda sandalyeler masalar kaldırdı, çalışanların yan yana oturamıyor artık. Yerine al götür sistemi devreye sokuldu.
 
◊ Binaya girişte her çalışanın tek tek ateşi ölçülüyor, günün farklı saatlerinde bu kontrol devam ediyor.
 
◊ Her akşam bina boşalınca köşe bucak her yer, tüm araç ve gereçler dezenfekte edilip temizleniyor..
 
◊ Her kata konulan onlarca dezenfektan ilacını saymıyorum bile...
 
Şimdi başta Hürriyet ve CNN TÜRK olmak üzere tüm Demirören Medya binasında bu titizlik ve hassasiyet gösterilirken CNN TÜRK’le ilgili yapılan haberler çok haksızca... Çalışan gazeteciler için bu hassasiyeti gösterdiği için CNN TÜRK’e ve tüm binamızın idari işlerine tebrikler diyorum.
twitter takip