Hürriyet'in ardından Sabah gazetesi de amirallerin ailelerini hedef gösterdi!

H%C3%BCrriyet%E2%80%99in+ard%C4%B1ndan+Sabah+gazetesi+de+amirallerin+ailelerini+hedef+g%C3%B6sterdi%21;
ABONE OL

Cumhurbaşkanı Erdoğanın, 'Bu işin merkezinde CHP var, yakında medyada göreceksiniz' sözlerinin ardından önce Hürriyet, bugün de Sabah gazetesi amirallerin ailelerini isim isim açıklayarak hedef gösterdi.

104 emekli amiralin Montrö Boğazlar Sözleşmesi ile ilgili bildiri yayınlamasının ardından 10 amiral gözaltına alındı, 4 amiral ifadeye çağrıldı. Bildirinin ardından açıklama yapan Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Erdoğan, "Bu işin merkezinde CHP var, yakında medyada göreceksiniz" ifadelerini kullandı. Erdoğan'ın bu sözlerinin ardından amirallerin aileleri iktidara yakın medyada isim isim paylaşılarak hedef gösterilmeye başlandı.

Erdoğan'ın açıklamasından saatler sonra Hürriyet gazetesi, "Darbe bildirisini imzalayan emekli amirallerden 4'ü CHP üyesi çıktı başlığıyla haberi servis etti ve amirallerin ailelerinin isimlerini açık açık yazdı. Sosyal medyada gelen tepkilerin ardından haber değiştirildi ve sosyal medya paylaşımı silindi.

Hürriyet gazetesi bildiriye imza atan amiral ailelerini hedef göstermeye başladı

Hürriyet'in ardından bir diğer hedef gösteren kurum Sabah gazetesi oldu. Emekli amirallerin eşleri, çocukları, kardeşleri isim isim yazılarak hedef gösterildi.

İktidara yakın medya organlarının CHP üyesi olduğunu iddia ettikleri amirallerin aile bireylerine nasıl ulaştıkları bilinmezken, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun "O gece sabaha kadar uyumadık, irtibatları ortaya çıkardık. Son 30 günde hangi siyasi partiyle irtibat kurdukları açık ve net" açıklaması dikkat çekti.

twitter takip