Hürriyet'ten utanç haberi: Bildiriye imza atan emekli amirallerin ailelerini hedef gösterdi

H%C3%BCrriyet%E2%80%99ten+utan%C3%A7+haberi:+Bildiriye+imza+atan+emekli+amirallerin+ailelerini+hedef+g%C3%B6sterdi
ABONE OL

Erdoğan’ın 'emekli amiraller bildirisi' ile ilgili CHP’yi hedef gösteren açıklamalarının ardından Hürriyet gazetesi bildiriye imza atan amirallerin yakınlarını hedef gösterdiği bir haber yayınladı.

BirGün'ün haberine göre; Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın emekli amirallerin bildirisine ilişkin yaptığı "Bu işin merkezinde CHP var, medyada göreceksiniz" açıklamasının ardından, Hürriyet gazetesi bildiriye imza atan amirallerin yakınlarını isim isim hedef göstermeye başladı.

Söz konusu bildiriye ilişkin ‘darbe bildirisi’ yorumunda bulunan Hürriyet gazetesi, bildiriye imza atan amirallerden bazılarının Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) üyesi yakınlarını hedef gösterdi.

Erdoğan, açıklamalarında şu ifadeleri kullanmıştı:

“Bu 104 kişinin içinde bizzat CHP üyesi olan kendisi, karısı, yeğeni, oğlu olanlar var. Bunları da yakın zamanda yazılı ve görsel medyada göreceksiniz. Bu işin merkezin aslında ana muhalefet partisinin ta kendisi var.”

TUNCAY ÖZKAN: HÜRRİYET MARKASINA YAZIK

CHP Genel Başkan Başdanışmanı ve İzmir Milletvekili Tuncay Özkan, sosyal medya hesabından Hürriyet'in tweetini alıntılayarak sert tepki gösterdi. Özkan, şu paylaşımı yaptı:

"Hürriyet markasına yazık. Sizin gibi çapaçulun eline kalmış. Darbeci ne demek? Polis, savcı, yargıç ve muhbir de sizsiniz! Operasyon aparatlığı yakışır size. Ama 98 yıllık CHP'ye ve milletimize karşı bu ayıbınızın altında kalacaksınız."

VELİ AĞBABA: RTE TALİMAT VERDİ, HÜRRİYET YERİNE GETİRDİ

CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba da söz konusu habere tepki göstererek, "Ne oldum dememeli, ne olacağım demeli. Basının amiral gemisini düşürdükleri hale bak. #Hürriyet, Saray'dan aldığı talimatı yerine getirip, özel yaşamı ifşa ediyor. E.Amiralleri yazacağına, 15 Temmuz darbecilerinin siyasi akrabalarını yaz. Rte talimat verdi. Hurriyet yerine getirdi E. Amirallerin yakınlarını bir gazete fişliyor Muhabirlik değil muhbirlik yapıyor" dedi.

HÜRRİYET GERİ ADIM ATTI

Sosyal medyada gelen tepkiler üzerine Hürriyet, Twitter'dan haberle ilgili paylaşımı sildi, haber metninde de düzenlemeye gitti. Haberden amiral aileleri ile ilgili kısmın çıkarıldığı görüldü.

NE OLMUŞTU?

104 emekli amiral, Montrö tartışmaları ve ‘takkeli’ Tuğamiral Mehmet Sarı ile ilgili bildiri yayımlamıştı.. Bildiride, “Montrö Sözleşmesinin tartışma konusu yapılmasına/masaya gelmesine neden olabilecek her türlü söylem ve eylemden kaçınılması gerektiği kanaatindeyiz” denilmişti. Saray ve AKP sözcüleri ise bildiriye tepki göstermişti.

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun bildiriye "Haddinizi bilin" sözleriyle tepki gösterirken, TBMM Başkanı Şentop da bildiri için "darbe çağrışımlı" nitelemesi yapmıştı.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı da, ‘104 amiralden Montrö bildirisi’ başlığı altında yayınlanan bildiriyle ilgili soruşturma başlatmıştı. Başsavcılıktan yapılan açıklamada, “04/04/2021 tarihinde bazı internet siteleri ve sosyal medya mecralarında paylaşılan ve ‘104 amiralden Montrö bildirisi' başlığı altında yayınlandığı belirtilen açıklamayı hazırlayanlar ile varsa irtibatlı oldukları kişilerin tespiti ve yasal gereğinin takdir ve ifası amacıyla re'sen soruşturma başlatılmıştır” denilmişti.

Bildiride, Montrö'nün Türkiye’nin haklarını en iyi şekilde koruyan bir anlaşma olduğu kaydedilerek şu ifadelere yer verilmişti:

“Montrö; sadece Türk Boğazlarından geçişi düzenleyen bir sözleşme değil, Türkiye’ye İstanbul, Çanakkale, Marmara Denizi ve Boğazlardaki tam egemenlik haklarını geri kazandıran, Lozan Barış Antlaşmasını tamamlayan büyük bir diplomasi zaferidir. Montrö, Türkiye’nin II. Dünya Savaşında tarafsızlığını korumasına imkân yaratmıştır. Bu ve benzeri nedenlerle, Türkiye’nin bekasında önemli bir yer tutan Montrö Sözleşmesinin tartışma konusu yapılmasına/masaya gelmesine neden olabilecek her türlü söylem ve eylemden kaçınılması gerektiği kanaatindeyiz.”

Deniz İkmal Komutanı Tuğamiral Mehmet Sarı’nın fotoğrafı için ise şu görüşler dile getirilmişti:

“Diğer taraftan; son günlerde basında ve sosyal medyada yer alan kabul edilemez nitelikteki bazı görüntüler, haber ve tartışmalar ömrünü bu mesleğe adamış bizler için çok derin bir üzüntü kaynağı olmuştur. TSK ve özellikle Deniz Kuvvetlerimiz son yıllarda; çok bilinçli bir FETÖ saldırısı yaşamış ve çok değerli kadrolarını bu hain kumpaslara kurban vermiştir. Bu kumpaslardan çıkarılacak en önemli ders; TSK’nin, anayasanın değişmez, değiştirilmesi teklif edilemez temel değerlerini titizlikle sürdürmesi zaruretidir.”

twitter takip