İBAN tweetiyle tepki çeken gazeteci Hakan Aygün gözaltına alındı!

%C4%B0BAN+tweetiyle+tepki+%C3%A7eken+gazeteci+Hakan+Ayg%C3%BCn+g%C3%B6zalt%C4%B1na+al%C4%B1nd%C4%B1%21;
ABONE OL

Milli dayanışma kampanyası ile ilgili attığı iban tweeti ile tepki çeken gazeteci Hakan Aygün gözaltına alındı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın coronavirüs salgını nedeniyle halktan yardım istemesine IBAN'lı paylaşımıyla göndermede bulunan gazeteci gözaltına alındı.
 
Hakan Aygün ile ilgili Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın başlattığı milli dayanışma kampanyası hakkında Twitter hesabında yayınladığı “ey İBAN edenler” ifadesi nedeniyle suç duyurusunda bulunulmuştu.
 
Hakan Aygün bugün gözaltına alındı. Aygün söz konusu tweeti kendisinin yazmadığını, retweet olarak sayfasına geldiğini kaydetti. 
 
Aygün konuyla ilgili sosyal medyadan yaptığı açıklamda da; "Gerçekten imanlı arkadaşlarımın uyarı ve ricasıyla tekrar duyuruyorum: Bahsi geçen ibanla ilgili esprinin metin yazarı ben değilim. Twitter Sayfama retweet yöntemiyle gönderilen bir mesajdı" ifadelerini kullandı.
 
 
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığına yapılan suç duyurusunun ardından hakkında yakalama kararı çıkarılan Aygün, Gümbet Mahallesi'ndeki teknesinde gözaltına alındı. Polis merkezine götürülen Aygün, işlemlerinin ardından "halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama" ve "hakaret" suçlamasıyla adliyeye sevk edildi.
twitter takip