İbrahim Gökçek'in mezarına saldırı girişimi: 'Çıkarıp yakacağız....'

%C4%B0brahim+G%C3%B6k%C3%A7ek%E2%80%99in+mezar%C4%B1na+sald%C4%B1r%C4%B1+giri%C5%9Fimi:+%E2%80%99%C3%87%C4%B1kar%C4%B1p+yakaca%C4%9F%C4%B1z....%E2%80%99
ABONE OL

Geçen hafta hayatını kaybeden ve cenazesinde olaylar çıkarak defnedilen Grup Yorum üyesi İbrahim Gökçek'in mezarına saldırı girişiminde bulunuldu.

Konser yasaklarının kaldırılması için girdiği ölüm orucunu 5 Mayıs'ta sonlandıran ve kaldırıldığı hastanede hayatını kaybeden Grup Yorum üyesi İbrahim Gökçek'in mezarına saldırı girişiminde bulunuldu.
 
Gökçek'in mezarının bulunduğu Kayseri Talas’taki Halef Hoca Mezarlığı'nın girişine dün gece saatlerinde gelen bir grup, cenazeyi mezardan çıkartmakla tehdit etti. Grubu mezarlığın girişinde bekleyen polisler engelledi. Grup bir süre bekledikten sonra mezarlığın önünden ayrıldı. 
 
Sokağa çıkma yasağının bitmesinin ardından gece saat 24:00'den sonra mezarlığın önüne gelen grup polis engellemesiyle karşılaşınca "Teröristin mezarını istemiyoruz. Polis bir gün bekler, iki gün bekler, sonra gider. Polis giderse çıkartıp yakacağız" gibi ifadeler kullandı.
 
İbrahim Gökçek'in cenazesinin İstanbul'dan memleketi Kayseri'ye gönderilmesi ve defnedilmesi de olaylı geçmişti.
 
Polis cenazenin Kayseri'ye gönderilirken yapılmak istenen yürüyüşe biber gazı ile müdahale etmiş ve birçok kişi gözaltına alınmıştı.
Gökçek'in cenazesi Kayseri'ye geldiğinde de, canaze aracının yolu Ülkücü bir grup tarafından kesilmiş ve cenaze töreni engellenmek istenmişti.
 
Ülkücü grup Kayseri'ye defnedilmesi durumunda cenazeyi yakmakla tehdit ederek "Terörist cenazesi istemiyoruz. Kahrolsun PKK" sloganları atmıştı.
 
Bu olayın ardından Kayseri Ülkü Ocakları İl Başkanı Serdar Turan, MHP Lideri Devlet Bahçeli tarafından dün görevinden alındı. Kayseri Ülkü Ocakları da kapatıldı.
 
Serdar Turan sosyal medya hesabından; "Cenaze merasimi düzenleyip bunu bir eyleme dönüştürmek Kayseri'de ülkücüler varken mümkün değildir. Eğer böyle bir eyleme teşebbüs ederlerse başları da vücutlarında olmayacaktır. Hiç kimsenin şüphesi olmasın ki, Türk'ün yumruğu balyoz gibi tepelerine inecektir" gibi paylaşımlar yapmıştı. 
 
İbrahim Gökçek'in mezarına karşı yaşanan saldırı girişiminden sonra Twitter'da #İbrahimiMezarındaRahatBırakın etiketi TT listesine girdi ve ülkü ocaklarına tepki gösteren paylaşımlar yapıldı. 
twitter takip