İçişleri Bakanı Soylu'dan yeni açıklamalar: Şehirlerdeki terörizmle mücadele etmeyecek miyiz?

%C4%B0%C3%A7i%C5%9Fleri+Bakan%C4%B1+Soylu%E2%80%99dan+yeni+a%C3%A7%C4%B1klamalar:+%C5%9Eehirlerdeki+ter%C3%B6rizmle+m%C3%BCcadele+etmeyecek+miyiz?
ABONE OL

İçişleri Bakanı Soylu, İBB'ye yönelik ‘terör teftişi’ başlatmasıyla ilgili konuşuyor.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, gazetecilere yaptığı açıklamada "Şehirlerdeki terörizmle mücadele etmeyecek miyiz?" dedi.

Soylu'nun açıklamalarından satırbaşları şöyle:

"Dağdaki teröristlerle mücadele ediyoruz, şehirlerdeki terörizmle mücadele etmeyecek miyiz. Fehriye Erdal kimdir? Çok yüksek korunaklı Sabancı Center'a nasıl girmişti? Kimi katletti? Peki Muhammet Fatih Safitürk kamunun içerisinde görev alanların işbirliğiyle katledilmemiş miydi? Cihan Güven Cizre'de katledildi. PKK ve KCK'nın YPS olarak nitelendirdiği HDP'nin de gençlik kolları mensubu olarak nitelendirdiği ve talimatla siyaset içerisinde meşru bir kılıf aracılığıyla sağlanan bir kaplama ile birlikte bu katliamı gerçekleştirdiler. Şimdi biz kendimizle, devletle, devletle çalışanlarla ilgili bir terör irtibatı bulduğumuz zaman kendimizi suçlu mu hissediyoruz. Tam tersi burayı temizlemek, yarın başımıza gelebilecek bir felaketi engellemek için, terörle devletin irtibatı olamayacağını ortaya koymak için bunu yapıyoruz. Yarın bir gün yapılacak bir eylem bu kişiler üzerinden gerçekleştirilirse bize kalkıp siz ne iş yapıyorsunuz diye sormazlar mı?

Terörle bağlantılı kişilerin çalıştığına dair ihbarlar geldi. Bir dernek üzerinden bazı isimlerin buraya girdiğini tespit ettik. Bizim kimsenin belediyesiyle işimiz yok. Bizim terörle mücadeleyle işimiz var ve bunu yapmak, Türkiye'yi alarmda tutmak zorundayız. Bazen yabancı bazen kendi uyruğumuzdan insanlarla hangi terör belalarıyla karşılaştığımızı biliyoruz. Sizin herhangi bir güvenlik soruşturması, araştırması yapmadan aldığınız isimler bunlar.

'Niye tutuklamıyorsunuz?' diyorlar. Biz araştırmak soruşturmakla mükellefiz. O da bağımsız yargının işidir. İBB'ye gassal olarak alınan bazı isimlerin iddianamelerde yer alan bazı bilgi ve belgeler neticesinde tutuklandığı da ortaya çıktı. Bu da daha yeni."

İhbarlar gelmeye başladı. Daha önce hapse girmiş, dağda bulunmuş..."

 

twitter takip