Soylu, canlı yayında BBC Türkçe'yi hedef gösterdi: Dezenformasyon kanalıdır, bunun için İngiltere İçişleri Bakanı’nı defalarca aradım

Soylu,+canl%C4%B1+yay%C4%B1nda+BBC+T%C3%BCrk%C3%A7e%E2%80%99yi+hedef+g%C3%B6sterdi:+Dezenformasyon+kanal%C4%B1d%C4%B1r,+bunun+i%C3%A7in+%C4%B0ngiltere+%C4%B0%C3%A7i%C5%9Fleri+Bakan%C4%B1%E2%80%99n%C4%B1+defalarca+arad%C4%B1m
ABONE OL

Organize suç örgütü lideri Sedat Peker'in açıklamalarının ardından İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Habertürk TV'de gazetecilerin sorularını yanıtlıyor.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, organize suç örgütü lideri Sedat Peker'in YouTube'daki videolarında gündeme getirdiği iddialarla ilgili dün akşam katıldığı Habertürk TV canlı yayınında Merdan Yanardağ, İsmail Saymaz, Veysi Ateş ve Mehmet Akif Ersoy'un sorularına kaçamak yanıtlar verdi.

SORULARI GEÇİŞTİRDİ!

Kübra Par'ın moderatörlüğünde yayınlanan "Açık ve Net" adlı programda Soylu'nun, özellikle de Merdan Yanardağ'ın; "Kutlu Adalı" ve "Sedat Peker'den 10 bin dolar maaş alan siyasetçi" ile ilgili sorularını geçiştirdiği görüldü.

SUİKASTE UĞRAYAN GAZETECİ UĞUR MUMCU CİNAYETİ SORULMADI!

Yayının en dikkat çeken kısımlarından biri de 1993 yılında Ankara'daki evinin önünde aracına yerleştirilen bombanın patlaması sonucu öldürülen usta gazeteci Uğur Mumcu cinayetiyle ilgili Peker'in işaret ettiği Mehmet Ağar sorusunun sorulmaması oldu. Halbuki gündemin en önemli konularından biri bu meseleydi...

SOYLU, BBC TÜRKÇE'Yİ HEDEF GÖSTERDİ, SANSÜR UYGULADIĞINI İTİRAF ETTİ!

Kübra Par, Türkiye'nin kilitlendiği ve gazetecilerin Soylu'ya hangi soruları yönelteceğinin merak konusu olduğu yayının açılışını şu cümlelerle yaptı:

"Hem sizin ne söyleyeceğiniz çok merak ediliyor, hem de gazeteciler olarak bizim ne soracağımız merak ediliyor. Ben aslında bir ilke belirleyerek başlamak istiyorum: Biz bu akşam ne kimsenin temelsiz iddialarının iddiacısıyız, ne de hakkında iddialar ortaya atılan insanların avukatıyız. Böyle bir adalet, hakikat, hakkaniyet ve şeffaflık temelinde bir yayın yapalım istiyorum."

Gazeteci Merdan Yanardağ, bunun üzerine bugün BBC Türkçe’de yayımlanan bir haberi hatırlattı.

Soylu ise yanıt olarak, “Sürdürülebilir dezenformasyon var. BBC Türkçe dezenformasyon kanalıdır, hem ekonomik hem siyasi dezenformasyon kanalıdır. Ben Çalışma Bakanlığı yaptım, oradan beri takip ediyorum. Bunun için dostum olan İngiltere İçişleri Bakanı’nı defalarca aramış bir kişiyim, ‘Bakın burada bir yanlışlık var, bakın dezenformasyon yapıyor’ demişimdir. Ben kendi bakanlıklarıma sokmadım, ‘sokmayacaksınız, karşılaşmayacaksınız’, defalarca o dönem demişimdir. Bugün dünyaya gelmişiz gibi karşı karşıya kalıyoruz bazen. Kimlerin Türkiye’ye operasyon çektiğini hep beraber biliyoruz.” sözlerini sarf etti.

BBC Türkçe’de bugün yayınlanan bir haberde hükümet cephesinde Sedat Peker’in iddialarının nasıl yankı bulduğuna yer verilmişti.

Haberde yer alan iddialardan biri de Sedat Peker’in videolarında dile getirdiği, 9 Nisan 2021’de Peker'in evine yapılan baskında, küçük kızına silah doğrultulduğu ve eşinin bir polis memuru tarafından tüfekle duvara itildiğine dair sözleriydi.

İçişleri Bakanı Soylu bu iddia ile ilgili olarak geçen hafta katıldığı bir televizyon programında, Peker'in evinin arandığı baskının görüntülerini paylaşarak, "Yok kızıma şöyle yaptılar, kızıma böyle yaptılar. Gösterin bakalım videoyu, kızına ne yapılmış. Türk polisi ne yapacağını falan iyi bilir. Karısının iç çamaşırına sığınan acizler, edepsiz” demişti.

Bugün yayınlanan haberde BBC Türkçe’ye konuşan bir hükümet yetkilisi ise, "Soylu’nun o yayında söyledikleri doğru değil. O operasyonda Peker’in çocuğuna silah doğrultmak gibi aileyi rencide edici olayların yaşandığı aslında biliniyor” dedi.

Soylu’nun açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

• Soylu, Dink cinayeti zanlılarından Erhan Tuncel ile Peker’in ilişkisi olduğunu öne sürdü.

• Soylu, Sedat Peker’in tecavüzden dolayı karakola götürüldüğünü ve orada olayın kapatıldığını iddia ederken anında yanıt veren Peker, “Bahsi geçen tecavüz olayı ile ilgili karakola hiçbir zaman gitmedim. Sadece Beykoz savcılığına giderek basına bu yanlış bilgiyi veren polislerle ilgili şikayet dilekçesi verdim. Delilleriyle kanıtlamaya hazırım” diye yazdı.

• Soylu, AKP MKYK Üyesi Metin Külünk hakkında Sedat Peker ile ilişkisi ve Hürriyet baskını nedeniyle işlem yapılıp yapılmayacağına dair ısrarlı sorulara “İnanın bu konu hakkında bilgim yok” yanıtını verdi.

• “Terörle mücadelede bu başarının altında gayri hukuki, beyaz toros, faili meçhul cinayetler varsa boş kağıda imza atmaya hazırım”

• AKP iktidarından önce içeri atılan organize suç örgütü liderleri AKP iktidarı döneminde birer birer serbest bırakıldı sorusuna “Bunu kabul etmiyorum. AK Parti örgütleriyle Sedat Peker arasında bir ilişki var demeyi kabul etmem” yanıtını verdi.

• “Gazetecileri dövenler neden bırakıldı?” sorusuna ise “Bu hukukun meselesi, hepsini yakaladık” diye konuştu.

• Ağar’ın bir Marina’da görev almasını doğru bulmadığını söyleyen Soylu, “Zinhar doğru değil. Ben olsam 48 saat içerisinde o görevden ayrılırım” ifadelerini kullandı.

Öte yandan Afyonkarahisar’daki bir et entegre tesisinin tehditle Köfteci Yusuf’un sahibine satılmaya çalışıldığı iddiasıyla ilgili 18 sanıklı davada dosyası ayrılan organize suç örgütü lideri Sedat Peker hakkında da iddianame hazırlandı. İzmir ve Diyarbakır baroları ise Peker, Süleyman Soylu, Mehmet Ağar, Tolga Ağar, Erkam Yıldırım ve videolar incelenip gerekli araştırmalar yapıldığında savcılıkça tespit edilecek diğer kişiler hakkında suç duyurusunda bulundu.

twitter takip