İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'dan Barış Terkoğlu ve OdaTV açıklaması!

%C4%B0%C3%A7i%C5%9Fleri+Bakan%C4%B1+S%C3%BCleyman+Soylu%E2%80%99dan+Bar%C4%B1%C5%9F+Terko%C4%9Flu+ve+OdaTV+a%C3%A7%C4%B1klamas%C4%B1%21;
ABONE OL

Bakan Soylu, katıldığı TV programında OdaTV'nin gündem yaratan ve haber müdürü Barış Terkoğlu'nun tutuklanmasına neden olan şehit MİT görevlisi haberi hakkında konuştu.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu dün akşam Cnn Türk ekranlarında yayınlanan ‘Tarafsız Bölge’ programına konuk oldu. Soylu programda, OdaTV şehit olan Mit görevlisi haberi ve bu haber nedeniyle tutuklanan (program yayınlandığı sırada hala gözaltındaydı) sorumlu haber müdürü Barış Terkoğlu hakkında açıklamalarda bulundu.

Bir MİT görevlisinin cenazesine dair görüntüleri haber yapan Odatv için “Bu haberleri yapmak yanlış bir şey. Devlet sırrı denilen bir şey vardır. Milli güvenlik sırrı denilen bir şey vardır. Bu Almanya’da da böyle” ifadelerini kullandı.

Soylu, programa yorumcu olarak katılan gazetecilerin “Ama eleştirilen nokta gözaltı süreci. Barış Terkoğlu emniyete çağrılsa giderdi. Neden sabaha karşı evinden alındı. Sabaha karşı evinde alınma diye de bir kalıp var ya malesef hafızalarımızda” sorusu üzerine de bunun nedeninin şüphelinin kaçma ihtimali olduğunu söyledi ve Adalet Bakanlığı’nın bu konuda bir çalışma yaptığını belirtti.

Soylu, “Cumhuriyet Başsavcılığı bunu alın diye talimat yazar. Bunu kime der, polise der. Bu talimat gelir. Bu talimat genellikle mesai saatinde sonra gelir.  Ve polis çalışmaya başlar. Süreç böyle işler. Bunu bulduğu an sisteminde gece, sabah, akşam almak zorundadır. Neden? Kaçarsa o anda yapmış olduğu adli kolluk hizmetini yerine getirmediğinden dolayı sıkıntı yaşar. Adalet Bakanlığı bu konuda yeni bir düzenleme yapıyor” açıklamasını yaptı.

twitter takip