İki gözaltına alınmıştı! Başak Demirtaş için çirkin mesajı atan kişi serbest bırakıldı!

%C4%B0ki+g%C3%B6zalt%C4%B1na+al%C4%B1nm%C4%B1%C5%9Ft%C4%B1%21;+Ba%C5%9Fak+Demirta%C5%9F+i%C3%A7in+%C3%A7irkin+mesaj%C4%B1+atan+ki%C5%9Fi+serbest+b%C4%B1rak%C4%B1ld%C4%B1%21;
ABONE OL

HDP eski eş genel başkanı Selahattin Demirtaş'ın eşi Başak Demirtaş hakkında saygısız ifadeler içeren bir mesaj atan sosyal medya kullanıcısı serbest bırakıldı. Öte yandan; medya ombudsmanı Faruk Bildirici de, sosyal medyadaki çirkin içerikli mesajları ifşa etmek için kurulan etik kurulun Demirtaş için atılan mesaja tepkisiz kalmasını eleştirdi.

Edirne Cezaevi’nde tutuklu bulunan HDP’nin eski eş genel başkanı Selahattin Demirtaş'ın eşi Başak Demirtaş için sosyal medya hesabından çirkin ifadeler kullanan 2 kişiden biri serbest bırakıldı.
 
Edirne Cezaevi’nde tutuklu bulunan HDP’nin eski eş genel başkanı Selahattin Demirtaş'ın eşi Başak Demirtaş için sosyal medya hesabından çirkin ifadeler kullanan 2 kişiden biri serbest bırakıldı.
 
Sakarya Cumhuriyet Başsavcılığınca başlatılan soruşturma kapsamında sosyal medya üzerinden Demirtaş ve eşine yönelik paylaşımda bulunulmasına ilişkin gözaltına alınan V.Y'nin emniyetteki işlemleri tamamlandı.
 
V.Y, ifadesinin ardından serbest bırakıldı. Diğer şüpheli V.Y'nin üvey amcası V.M'nin ise emniyetteki işlemleri devam ediyor.
Sakarya'da, eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş ve eşi Başak Demirtaş'a yönelik sosyal medyada yapılan paylaşıma ilişkin V.Y. gözaltına alınmış, Başsavcılığın konuyla ilgili soruşturmayı genişletmesi üzerine V.Y'nin üvey amcası V.M. de yakalanmıştı.
 
Öte yandan; Başak Demirtaş da, hakkında atılan çirkin ifadeli mesaj için kendisine gelen destek mesajları için Twitter hesabından "Sosyal medyada dayanışma paylaşımı yapan, dünyanın her yerinden beni arayan, mesaj gönderen herkese çok teşekkür ediyorum" tweetini paylaştı.
 
ETİK KURUL TEPKİ GÖSTERMEMİŞ!
 
Öte yandan;  medya ombudsmansı Faruk Bildirici de, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mahir Ünal'ın etik kurallarına uyma simgesi olarak gösterdiği yeşil daireli hesapların ortaya çıkmasından sonra kurulan Etik Kurul hesabının Başak Demirtaş için atılan bu mesaja tepkş göstermediğini ifade etti.
 
Duruma tepki gösteren Bildirici, "Başak Demirtaş'a yönelik taciz ve çirkin saldırıya AKP'nin "Sosyal Medyada etik davranmayanları teşhir etmek" amacıyla kurduğu "Etik Kurul" hesabından tepki gelmemiş! Teşhire değer bir ihlal mi görmediler, yoksa yeşil toplu Etik Kurulu işletmekten vaz mı geçtiler" mesajını yayınladı.  
twitter takip