'İlla hükumete yakın mı olmak gerekiyor?' Yeni Akit Haber Müdürü Murat Alan'a saldıranlar tutuklandı!

%E2%80%99%C4%B0lla+h%C3%BCkumete+yak%C4%B1n+m%C4%B1+olmak+gerekiyor?%E2%80%99+Yeni+Akit+Haber+M%C3%BCd%C3%BCr%C3%BC+Murat+Alan%E2%80%99a+sald%C4%B1ranlar+tutukland%C4%B1%21;
ABONE OL
Akit TV'de yayınlanan 'Ters Kutuplar' programında söylediği tepki çeken sözlerin ardından evinin önünde saldırıya uğrayan Yeni Akit Haber Müdürü Murat Alan'ı darp ettikleri gerekçesiyle gözaltına alınan 4 şüpheli, çıkarıldıkları nöbetçi sulh ceza hakimliğince tutuklandı.

Emniyetteki işlemleri tamamlandıktan sonra Gaziosmanpaşa Adliyesi'ne sevk edilen Serdar A, Bayram G, Ferhat Ö, Savaş K'nin Terör ve Örgütlü Suçlar Soruşturma Bürosu tarafından ifadeleri alındı.

Şüpheliler ifadelerinde, Ankara'da oturduklarını ve olaydan bir gün önce İstanbul'a geldiklerini belirtti. Saldırının planlı olmadığını iddia eden şüpheliler, yoldan geçerken Alan'ı gördüklerini, çıkan tartışma sonucu darp eylemini gerçekleştirdiklerini öne sürdü.

İfadeleri tamamlanan zanlılar, savcılık tarafından "silahla kasten yaralama" suçundan tutuklanmaları talebiyle hakimliğe sevk edildi.

Şüpheliler Serdar A, Bayram G, Ferhat Ö, Savaş K. nöbetçi sulh ceza hakimliğince "silahla kasten yaralama" suçlarından tutuklandı.

Murat Alan'a saldıran şüphelilerin tutuklanması ise akıllara Yeniçağ Gazetesi yazarı Yavuz Selim Demirağ ve odatv.com yazarı Sabahattin Önkibar'a yapılan saldırıları getirdi. Demirağ ve Önkibar'a yapılan saldırılarda saldırganlar ifadeleri alındıktan sonra serbest bırakılmıştı. Murat Alan'ı darp eden şüphelilerin tutuklanması için de "Saldırının cezasız kalmaması için hükumete yakın mı olmak gerekiyor. Göz göre göre bu kadar adaletsizlik olmaz" yorumları yapıldı.
twitter takip