İnfaz yasası değişikliği ile tahliyenin önü kapatıldı: 'İrade kendine iyi çocuk seçiyor... '

%C4%B0nfaz+yasas%C4%B1+de%C4%9Fi%C5%9Fikli%C4%9Fi+ile+tahliyenin+%C3%B6n%C3%BC+kapat%C4%B1ld%C4%B1:+%E2%80%99%C4%B0rade+kendine+iyi+%C3%A7ocuk+se%C3%A7iyor...+%E2%80%99
ABONE OL

Odatv'de yayınlanan şehit olan MİT görevlisi haberi nedeniyle tutuklu bulunan Barış Terkoğlu ve Barış Pehlivan, tahliyelerinin önünü kapatan infaz yasası değişikliğine cezaevinden yazdıkları yazılar ile yorum yaptı.

Meclis'te kabul edilen infaz yasasına geçtiğimiz günlerde gece yarısı son anda eklenen bir madde ile "MİT Yasası kapsamındaki suçlar” yasadan çıkarılmıştı. İnfaz indiriminden yararlanamayacak suçlar arasında MİT Kanunu'na karşı işlenen suçlar da dahil edilmişti.
 
TBMM Genel Kurulu'nda yapılan son düzenlemeyle, ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına mahkum edilmiş olanlar otuz yılını, müebbet hapis cezasına mahkum edilmiş olanlar yirmi dört yılını, diğer süreli hapis cezalarına mahkum edilmiş olanlar cezalarının yarısını infaz kurumunda çektikleri takdirde, koşullu salıverilmeden yararlanabilecek.
 
Bu düzenlemeden Milli İstihbarat Kanunu (MİT) kapsamına giren suçlardan mahkum olanlar, devlet sırlarına karşı suçlar ve casusluk, özel hayata ve hayatın gizli alanına karşı suçlarından süreli hapis cezasına mahkum olanlar muaf tutuldu.
Bu değişikliğin de Barış Terkoğlu ve Barış Pehlivan başta olmak üzere şuan cezaevinde bulunan gazetecilerin tahliyesinin önünü kapatmak için yapıldığı düşünülmüştü.
 
İnfaz yasasında son anda yapılan bu değişiklik ile tahliyelerinin önü kapatılan Barış Pehlivan ve Barış Terkoğlu da bu duruma cezaevinden yazdıkları yazılar ile tepki gösterdi.
 
Odatv Genel Yayın Yönetmeni Barış Pehlivan, cezaevinden gönderdiği mektununda tahliyesini önleyen yasa değişikliği ile ilgili; "Aklımda adalet yerine kayırma olsaydı çıkacaktım. Elimde kalem yerine bıçak olsaydı çıkacaktım. Masamda kâğıt yerine para olsaydı çıkacaktım. Benim içim huzurlu. Onların ise adaletten, kalemden, kâğıttan nasıl korktuklarının tescilidir bu yaptıkları. Karakterleri yazgıları olacak" değerlendirmesini yaptı.
 
Odatv sorumlu haber müdürü Barış Terkoğlu ise; çıkarılan af yasasında uygulanan ayrımcılığı, "Yanlış anlamayın. İtirazım affa değil. Aksine, hapishaneleri dolduran eylemlere “hafifletici neden” olan düzen, affa da gerekçe oluşturuyor. İtirazım, kendine “iyi çocuk” seçen iradeye. Siz, içerdekiler affediliyor sanıyorsunuz ya...Aslında ahlak direğini yanlış tepeye dikkmiş, namus atını yanlış yere sürmüş, terör damgasını yanlış yere vurmuş, ürettiğini yanlış şekilde paylaşmış bir düzen adaletsizliğin bahşişini veriyor" diyerek eleştirdi.
 
Barış Terkoğlu'nun yazısının devamını okumak için TIKLAYINIZ!
 
Tutuklu gazetecilerin avulatlarından Serkan Günel ise geçtiğimiz günler; Barış Terkoğlu, Barış Pehlivan, Hülya Kılınç, Murat Ağrıel'i ziyaret ettiğini ve infaz yasasındaki tahliyelerinin önünü kapatan son dakika değişikliği ile ilgili olarak "Masumiyetimizin ispatı için infaz yasasına ihtiyaç yok dediler" diyerek gülüp geçtiklerini söyledi.
twitter takip