'Işık' polemiğinde yeni gelişme... AYM Üyesi Yıldırım tweet'ini sildi!

%E2%80%99I%C5%9F%C4%B1k%E2%80%99+polemi%C4%9Finde+yeni+geli%C5%9Fme...+AYM+%C3%BCyesi+Y%C4%B1ld%C4%B1r%C4%B1m+tweet%E2%80%99ini+sildi%21;
ABONE OL

AYM Üyesi Engin Yıldırım, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi'nin Enis Berberoğlu hakkında verilen 'yeniden yargılama' kararını tanımamasına göndermede bulundu. İçişleri Bakanlığı, Yıldırım'a benzer bir paylaşımla yanıt verdi.

Birgün'ün haberine göre Anayasa Mahkemesi (AYM) Üyesi Engin Yıldırım, İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi'nin Enis Berberoğlu hakkında AYM'nin verdiği 'yeniden yargılama' kararını tanımamasına gönderme yaparak bir paylaşım yaptı.

Yıldırım, sosyal medya hesabından yaptığı göndermede, AYM'nin fotoğrafını "Işıklar yanıyor" notuyla paylaştı.

?Yıldırım, bir paylaşımına gelen eleştirilere ise 'Işıklar yanıyor derken hukukun ışığını kastettim, başka ışıkları değil' ifadesiyle yanıt verdi.

"Işıklar yanıyor" derken hukukun ışığını kastettim, başka ışıkları değil.

— Engin Yıldırım (@EnginYl) October 13, 2020

Yıldırım, paylaşımlarının ardından hesabını 'korumalı' yaptı

Paylaşımın gündem olması sonucu Yıldırım, söz konusu tweetleri silerek sosyal medya hesabını 'korumalı' hale getirdi. 



?İçişleri Bakanlığı'nın sosyal medya hesabından yanıt

İçişleri Bakanlığı ise AYM Üyesi Yıldırım'ın paylaşımına, İçişleri Bakanlığı binası resmiyle birlikte 'Işıklarımız hiç sönmüyor' notunun yer aldığı bir gönderi ile yanıt verdi.

?İçişleri Bakan Yardımcısı Çataklı'dan istifa çağrısı

İçişleri Bakan Yardımcısı İsmail Çataklı ise, sosyal medya hesabından ''Dün 'Genelkurmay'ın ışıkları yanıyor' diyerek darbecilere selam çakanların bugün görevini üstlenenler bir saniye durmasın, istifa etsin!'' açıklamasını yaptı.

twitter takip