İsmail Küçükkaya ilk açıklamasını Fox Ana Haber'de yaptı! Programı kabul etmek için hangi şartları koşmuş?

%C4%B0smail+K%C3%BC%C3%A7%C3%BCkkaya+ilk+a%C3%A7%C4%B1klamas%C4%B1n%C4%B1+Fox+Ana+Haber%E2%80%99de+yapt%C4%B1%21;+Program%C4%B1+kabul+etmek+i%C3%A7in+hangi+%C5%9Fartlar%C4%B1+ko%C5%9Fmu%C5%9F?
ABONE OL

Binali Yıldırım ve Ekrem İmamoğlu'nun katılacağı canlı yayını yöneteceği bugün kamuoyuna açıklanan gazeteci İsmail Küçükkaya Fox Ana Haber'e konuk olarak konuyla ilgili açıklamalarda bulundu.

İkinci kez yapılacak olan İBB Başkanlığı seçimleri öncesinde canlı yayında bir araya gelecek olan adaylar Binali Yıldırım ve Ekrem İmamoğlu'nun katılacağı canlı yayını yöneteceği bugün açıklanan gazeteci İsmail Küçükkaya Fox Ana Haber'e konuk olarak konuyla ilgili açıklamalarda bulundu.

6 senedir Fox TV'de sabah haberleri programı 'Çalar Saat'i sunan İsmail Küçükkaya moderatör olarak adının açıklanmasının ardından seçim programlarını birlikte yaptığı meslektaşı Fatih Portakal'ın sunduğu ana haber bültenine konuk oldu ve 16 Haziran Pazar akşamı gerçekleşecek yayınla ilgili bilgiler verdi.

Tarihi bir sorumluluk aldığını dile getiren İsmail Küçükkaya "Bence güzel bir sohbet olacak. Bir kere görüntü iyi. Uzun yıllardır beklediğimiz bir görüntü var. Sen de, ben de bunu çok dile getirdik zaten. Türkiye bunu başarabilmeli artık. Her iki adayın da böyle bir girişime katkı vermesi, üzerinde anlaşmaları çok iyi" dedi.

"Bu teklif geldiğinde iki şartım olacak dedim. İki adayın da benim bu programı sunmamı istemesi ve iki partinin de benim için onay vermesi. Bu şartlar gerçekleşirse o zaman görevi kabul ederim dedim. Herhangi adaydan birisi benim adımı söylerse çıkamam. Mesela sadece Ekrem İmamoğlu söylerse veya sadece Binali Yıldırım adımı söylerse ben onu kabul etmem" dediğini ifade eden İsmail Küçükkaya programla ilgili hazırlıklara başladığını, 45'er dakikalık 3 bölüm yapmayı planladığını, programın 21:00 gibi başlayıp 00:00'da bitmesini düşündüğünü ve iki adaya da eşit oranda söz hakkı vereceğini, süreye çok dikkat edeceğini sözlerine ekledi. 

 

Bir seçmen olarak da aklındaki soruları soracağını ifade eden İsmail Küçükkaya programdan önce adayların soruları bilmeyeceğini ve herhangi bir kısıtlama yaşayacağını düşünmediğini belirtti.

Küçükkaya seçim ve İstanbul ile ilgili sorular dışına çıkmayacağını da ifade etti.

2002'den bu yana ilk defa bir seçimde iki rakibin bir araya gelmesinden dolayı bu programın kendisi için tarihi bir görev olduğunu söyleyen İsmail Küçükkaya kendisinin tarafsız haberciliğiyle iki adayın da anlaştığı isim olmasından mutluluk duyduğunu belirtti ve "İki siyasi rakibin bir ortak isimde uzlaşmaları çok güzel. Bunu yapabilmeliyiz" dedi.

 

twitter takip