İsmail Küçükkaya: 'Muhalif gazetecilere yönelik haberler kasıtlı'

%C4%B0smail+K%C3%BC%C3%A7%C3%BCkkaya:+%E2%80%99Muhalif+gazetecilere+y%C3%B6nelik+haberler+kas%C4%B1tl%C4%B1%E2%80%99
ABONE OL

Fox TV'de haber haberleri programı Çalar Saat'i sunan İsmail Küçükkaya, meslek yaşamı ve eski eşi Eda Demirci'nin iddiaları hakkında konuştu.

Son günlerde eski eşi Eda Demirci'nin evlilikleri boyunca psikolojik ve fiziksel şiddet iddialarıyla gündemden olan Fox TV sunucularından İsmail Küçükkaya hem bu iddialar hem de Çalar Saat programına dair açıklamalarda bulundu.
 
Sözcü'den Hande Zeyrek'e konuşan İsmail Küçükkaya; Akşam Gazetesi genel yayın yönetmenliği görevinden ayrılıp Fox TV ekranlarında 7 senedir sunduğu 'Çalar Saat' programına başlama sürecini anlattı.
 
2013 yılında Akşam Gazetesi'ndeki görevinden alınan İsmail Küçükkaya,  televizyon programına adım atarken yaşadığı tereddütü şu sözlerle anlattı:
 
-Yaşım 41'di. İşsiz kalmıştım. İktidarın anlaşamadığı ve gazete yöneticiliğinden uzaklaştırdığı bir haberciye, uzun yıllar kimse iş veremezdi. Nitekim iş teklifinde bulunan olmadı. Hem okulluydum hem de sahadan geliyordum. Mesleğin her kademesinden geçtim. Tecrübe biriktirmiştim. Ankara deneyimim vardı. Ama iktidarı kızdırmıştım ve işsizdim.
 
-Doğan Şentürk'ün teklifi ile adeta yeniden hayat buldum ama hiç kolay değildi. Yeni bir habercilik kariyeri inşa etmem gerekiyordu. Yazılı basındaki 22 yıldan sonra televizyon macerası başladı. Doğan Şentürk programın mantık ve akışını tamamen değiştirmeme izin verdi. Bana alan açtı. Paha biçilmez destekti.
 
Muhalif yayın çizgisinde olan gazetecilerin yaşadıklarının kasıtlı olduğunu da söyleyen İsmail Küçükkaya, iktidara yakın TV gazetelere itibar edilmediğini ifade ederek şunları söyledi:
 
-Halk bu gazeteleri okumuyor, o televizyonları izlemiyor. Ve oralarda yazılana, söylenene itibar etmiyorlar. Halktan toplanan vergilerle bu kurumlar besleniyor. Genel Yayın Yönetmeni Metin Yılmaz'a sorun. Kamu kurumları ilan veriyor mu? Hayır. FOX'a da vermiyorlar. Oysa o hepimizin vergisi.
 
-Türkiye son birkaç aydır sürekli gazetecileri konuşuyor. Halkın temel sorunları bir kenara bırakıldı; varsa yoksa muhalif gazeteciler? Neden? Bir aya yakın Yılmaz Özdil'in evini haber yaptılar. Fatih Portakal'ın evinin üstünde drone uçurdular, Cumhuriyet davası, FOX Ana Haber'e kesilen ağır cezaları hatırlayın.
 
-Odatv kapatıldı; Tutuklu gazetecileri düşünün, tesadüf mü bunlar? Ben de sık sık trol kampanyalarına maruz kalıyorum. Tüm bunlar planlı/kasıtlı ve organize. Çok az bağımsız gazeteciye de tahammül edemiyorlar ve susturmaya çalışıyorlar.
 
İsmail Küçükkaya; eski eşi Eda Demirci'nin şiddet iddiaları için ise; "Bizim boşanmamız karşı tarafın talebi üzerine anlaşmalı olarak gerçekleşti. Yani karşı taraf davasından, iddiasından vazgeçti ve boşanma kararı da yine kendisinin talebiyle 30 Ocak 2020'de kesinleşti. Resmen boşanmamızın üzerinden bugüne kadar 6 ay geçti. Neden şimdi bu asılsız iddiaları yeniden gündeme getirdiğini kamuoyunun takdirine bırakıyorum, Ayrıca bu iddiaları sahiplenenler ile benim gibi gazetecilere eş zamanlı yürütülen itibarsızlaştırma çabalarının birlikte değerlendirilmesi gerekir" açıklamasını yaptı.
 
twitter takip