İsmail Küçükkaya'nın ceza korkusu: 'Faşizm demeyelim...'

%C4%B0smail+K%C3%BC%C3%A7%C3%BCkkaya%E2%80%99n%C4%B1n+ceza+korkusu:+%E2%80%99Fa%C5%9Fizm+demeyelim...%E2%80%99
ABONE OL

Son dönemde RTÜK tarafından hedefte olan ağır cezalar verilen Fox TV'nin sabah haberlerini sunan İsmail Küçükkaya'nın tavrı sosyal medyada konu oldu.

Fox TV'nin sabah haberleri programı 'Çalar Saat'i sunan İsmail Küçükkaya'nın bu sabahki yayınında ceza korkusu nedeniyle kullandığı ifadeler dikkat çekti.
 
Programda; DİSK yöneticilerinin 1 Mayıs kutlamaları için Taksim Anıtı'na çelenk bırakmak ve sembolik bir tören yapmak isterken karşılaştığı polis müdahalesi ve gözaltılar ekrana geldi. 
DİSK'in Beşiktaş'taki binası önünden Fox TV muhabirine konuşarak yayına canlı olarak bağlanan TİP Milletvekili Barış Atay bu konu hakkında konuşurken 'faşizm' ifadesini kullandı. 
 
Sonrasında 'faşizm' ifadesine katılmadığını belirten İsmail Küçükkaya, stüdyodaki konuğu olan TİP Başkanı Erkan Baş'a dönerek,
 
Fox TV'ye gelebilecek cezalardan korktuğunu ve kanalı korumaya çalıştığını söyledi.
 
Fox TV'ye ceza vermek için beklebdiğini belirten İsmail Küçükkaya şu ifadeleri kullandı:
 
"Biz Türkiye Cumhuriyeti yurttaşlarıyız hepimiz. Ben de alın teri ile çalışan bir işçiyim. Bu bayramını kutlamak istiyorum, bu ülke hepimizin.
 
Bu ülekyi biz alacağız buralardan daha ilerilere götürmemiz gerekiyor. 'Faşizm' falan dedi, ben onlara katılmıyorum. Biz demokratik bir ülkeyiz ve demokrasiye sahip çıkıyoruz. Faşizm. Ben bunu reddediyorum, bu tanımlamaları...
 
Bakın şu kelimeyi kullanmayın. Neden biliyor musun? FOX'a ceza vermek için böyle bekliyorlar. FOX Türkiye'nin nefes alma kanalı. Burayı da korumak istiyorum"
 
Küçükkaya'nın bu tavrı sosyal medya tepki çekerken ünlü haberciye eleştiri mesajları geldi. 
twitter takip