İsmail Saymaz ve Ebubekir Şahin arasında tartışma çıktı: 'Tek ilgin kumandaya basmak'

%C4%B0smail+Saymaz+ve+Ebubekir+%C5%9Eahin+aras%C4%B1nda+tart%C4%B1%C5%9Fma+%C3%A7%C4%B1kt%C4%B1:+%E2%80%99Tek+ilgin+kumandaya+basmak%E2%80%99
ABONE OL

Gazeteci İsmail Saymaz, RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin'in dünkü üst kurul toplantısına katılmamasını eleştirince ikili arasında polemik başladı.

Hürriyet'ten ayrıldıktan sonraki adresi Halk TV olan gazeteci İsmail Saymaz, dünkü üst kurul toplantısına katılmayan RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin'i eleştirince ikili arasında Twitter üzerinde yaşanan bir polemik başladı.
 
İsmail Saymaz, geçen hafta sonuna damga vuran Sevda Noyan'ın sözlerinin konuşulması beklenen dünkü üst kurul toplantısına katılmayan Ebubekir Şahin için "Başta Halk TV olmak üzere eleştirel yayın yapılan kanallardaki, suç niteliğinde olmayan ifadeleri bile hukuku eğip bükerek cezalandıran RTÜK’ün zehir hafiye başkanı, Ülke TV’de komşularını öldürme planı yapanlar sözkonusu olunca “rapor” alıyor" tweetini paylaştı.
 
Şahin de, İsmail Saymaz'ın bu tweetini alıntılayarak 3 ay önce belirlenen bir toplantısı nedeniyle şehir dışında olduğunu  ve rapor almadığını söyledi. İsmail Saymaz'ı yalancılıkla suçlayan ve özür dilemesini isteyen RTÜK Başkanı Şahin, "Yalan söylemeye utanmıyormusun, birde gazeteciyim diye ortalıkta dolaşıyorsun. Gittiğin her yerden kovulman boşa değilmiş, yalancının tekisin. Nerden biliyorsun rapor aldığımı. Az biraz o çok savunduğun değerlere saygılı ol ve onurun varsa bu ahlaksız yalan için özür dile. Nedir sizdeki bu RTÜK ve RTÜK Başkanı düşmanlığı.Kaç kez söyledim.3 ay önce belirlenen başka bir toplantım sebebi ile şehir dışındaydım. Mazeretli değildim,raporlu hiç değildim sadece görevliydim. Halkımıza bile bile yalan söyleyerek kin ve nefrete sevk etmeyin.Yaptığınız suçtur" açıklamasını yaptı.
 
 
Şahin'in bu sözlerinden sonra da, İsmail Saymaz'dan "Rapor almamışsın da, mazeret bildirmişsin, ne fark eder? Nedir mazeretin? Açık açık, “Ülke TV’ye ceza vermeye elim gitmiyor” desene. Halk TV’ye ceza verirkenki zehir hafiyeliğini burada da göstersene. Senin TV yayıncılığıyla tek bir ilgin olabilir, ara sıra kumandaya basmak" cevabı geldi.
 
 
ÜLKE TV HAKKINDA KONUŞTU!
 
Öte yandan; Ebubekir Şahin, Ülke TV için yaptığı açıklamada da kanala verilmeyeceğini ima ederek, Sevda Noyan'ın açıklamalarının büyütülecek sözler olmadığını ifade etti.
 
Ebubekir Şahin katıldığı bir online yayında şunları söyledi:
 
Ülke TV’de talihsiz diyebileceğimiz bir açıklama yapıldı. Komşularıyla ilgili bir söylemde bulunuldu.
 
Tabi burada güzel olan şu. İlgili televizyon kuruluşu bir açıklama yaptı. Böyle bir söyleme katılmadıklarını darbeyi kınamanın ötesinde söylemlerin asla altında imzalarının olmayacağını söylediler.
 
Bu bizim için sevindirici bir haber. Bu özürle Ülke TV ile ilgili raporlar üst kurula gelecek. Ancak verilecek bir müeyyide varsa, bu müeyyidenin bir darbe sevicilerini, darbeyi övenleri sevindiren ve onları gülümseten bir ceza olmaması gerektiğini düşünüyorum.
 
Darbeyi övenlerin karşısında söylenenleri biz cezalandırmak gibi bir pozisyonda değiliz. Çok büyütülecek bir konu değil”
twitter takip