İsmail Saymaz: YouTube, Peker videolarını kaldırmayı aklının ucundan bile geçirmiyor

%C4%B0smail+Saymaz:+YouTube,+Peker+videolar%C4%B1n%C4%B1+kald%C4%B1rmay%C4%B1+akl%C4%B1n%C4%B1n+ucundan+bile+ge%C3%A7irmiyor
ABONE OL

Sözcü gazetesi köşe yazarı İsmail Saymaz, Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu'nun (BTK), Sedat Peker'in 4. videosundan sonra YouTube'a videoların kaldırılması yönünde başvuru yaptığını yazdı.

Yazısında, Peker'in videolarının kaldırılmayacağını teyit ettiğini belirten Saymaz, örnek olarak 17/25 Aralık videolarının gösterildiğini vurguladı.

Saymaz, yazısının devamında "Öğrendiğim kadarıyla… Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu, Peker'in dördüncü videosundan sonra harekete geçerek mahkemeye başvurdu ve kaldırılmasını istedi" ifadelerini kullandı ve "Ancak YouTube, Peker videolarını kaldırmayı aklının ucundan bile geçirmiyor" dedi.

İşte, Saymaz'ın o yazısı:

"Mahkeme, 5651 Sayılı Internet Ortamında Yapılan Yayınların Düzenlenmesi ve Bu Yayınlar Yoluyla İşlenen Suçlarla Mücadele Edilmesi Hakkında Kanun'un 8/A maddesinden hüküm verdi. Bu maddede şöyle deniyor:

'Yaşam hakkı ile kişilerin can ve mal güvenliğinin korunması, milli güvenlik ve kamu düzeninin korunması, suç işlenmesinin önlenmesi ve genel sağlığın korunması sebeplerinden…'

BTK, her hafta aynı kararı aldırarak, YouTube'a başvuruyor.

Ancak YouTube, Peker videolarını kaldırmayı aklının ucundan bile geçirmiyor.

Örnek olarak, 17/25 Aralık videoları gösteriliyor.

Çünkü bu kayıtlar hâlâ YouTube'da…"

 

Yazının devamını okumak için TIKLAYIN...

twitter takip