İtalya'nın tamamı karantina altında!

%C4%B0talya%E2%80%99n%C4%B1n+tamam%C4%B1+karantina+alt%C4%B1nda%21;
ABONE OL

Koronavirüsle mücadele eden İtalya'da geçen hafta sonu kuzey bölgeleri için alınan tecrit tedbirleri tüm ülkeyi kapsayacak hale getirildi...

Ölü sayısının 463'e, toplam vaka sayısının da 9 bin 172'ye ulaştığı ülkede Başbakan Giuseppe Conte Pazartesi akşamı yaptığı açıklamada, tüm ülkeyi ilgilendiren yeni ve daha sıkı tedbirler alındığını duyurdu.

Giuseppe Conte, daha önce kuzeydeki bölgelerde ilan edilen "kırmızı bölgeye" atıfla "Artık kırmızı bölge yok, 1. bölge, 2. bölge yok. İtalya'nın tamamı koruma altındaki bölge" dedi. Conte, bu yöndeki kararnamenin bugünden itibaren yürürlüğe gireceğini açıkladı.

İtalya Başbakanı'nın açıklamasına göre, tüm ülke genelinde iş ya da sağlık gibi gerekçelerle zorunlu olmayan seyahatlere izin verilmeyecek.

Okullar en az 3 Nisan'a kadar kapalı kalacak.

Kamuya açık alanlarda toplanma yasağı uygulanacak.

Serie A da dahil olmak üzere futbol ligleri, tüm spor etkinlikleri ve müsabakaları durdurulacak.

'Maalesef zaman yok'

Başbakan Conte, koronavirüsün yayılmasıyla mücadele için herkesin fedakarlık yapması, taviz vermesi gerektiğini söyledi. "Maalesef zaman yok" diyen Conte, halka "Alışkanlıklarımızı değiştirmemiz lazım, hem de hemen" diye seslendi. Conte bu kararın, yoğun bakıma alınan ve hayatını kaybedenlerin sayısındaki önemli yükseliş nedeniyle alındığını vurguladı. Ülke genelinde bugüne kadar koronavirüs testi yapılan 53 bin 826 kişiden 9 bin 172'si pozitif çıktı. Bunların 724'ü tedavi sonrası iyileşti. Halen pozitif olan 7 bin 985 kişiden 733'ü ise yoğun bakımda.

Haberin devamını okumak için TIKLAYIN...

 

 

twitter takip