İzmir'de renkli 1 Mayıs kutlaması! Halay çekerken aralarına böyle mesafe koydular!

%C4%B0zmir%E2%80%99de+renkli+1+May%C4%B1s+kutlamas%C4%B1%21;+Halay+%C3%A7ekerken+aralar%C4%B1na+b%C3%B6yle+mesafe+koydular%21;
ABONE OL

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'ndan sonra 1 Mayıs İşçi Bayramı da Covid-19 salgını nedeniyle bu sene balkon ve pencerelerden kutlandı. Sokaklarda az da olsa yapılan etkinliklerde ise ellerindeki sopalarla aralarına mesafe koyan işçiler dikkat çekti.

1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü bu sene koronavirüs salgını nedeniyle meydanlarda kutlanamadı. İşçi Bayramı, saat 21:00'de vatandaşların balkon ve pencerelerinden işçileri alkışlayarak ve 1 Mayıs Marşı'nı söylemesiyle kutlandı.
 
Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK), Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK), Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) ve Türk Tabipleri Birliği’nin (TTB) çağrısıyla dün akşam saat 21.00’de, ülke genelinde balkonlara ve pencerelere çıkan milyonlarca vatandaş, 1 Mayıs marşı açarak, alkışlarla, sloganlar kutladı.
 
Bazı vatandaşlarda taleplerini dile getirmek için hazırladıkları pankartları da sallandırdı. Havai fişek gösterilerinin de yapıldığı etkinlikte işçilerin emekleri alkışlandı.
 
İşçilerin hak ve emeklerinin kutlandığı 1 Mayıs gün boyu sosyal medyanın gündeminde de yer aldı. Meydanlarda kutlanamayan 1 Mayıs için sosyal medyada birçok mesaj paylaşıldı. TV programı ve online platformlar üzerinden yapılan canlı yayınlarda da  1
Mayıs konuşuldu ve 1 Mayıs için internet üzerinden yayınlanan bildiriler okunup, şarkılar söylendi.
 
Sosyal medya mesajları ve programlarda tarihe kanlı 1 Mayıs olarak geçen 1 Mayıs 1977'de hayatını kaybeden 34 kişi de anıldı. 
 
Tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüs salgınını yaşadığımız bu günlerde en çok sağlık çalışanlarının emeklerinin takdir edildiği konuşma ve mesajlarda işçilerin daha adil ve haklarını alabildikleri bir düzen talebi de dile getirildi.
 
Özellikle yeni tip koronavirüse bağlı Covid-19 salgını devam ederken gerekli tedbirler tam olarak alınmadan risk altında çalıştırılan işçilerin şikayetleri dile getirildi.
 
Öte yandan; Dün sabah Taksim Anıtı'na çelenk bırakarak sembolik bir kutlama ve anma töreni yapmak isterken polis müdahalesiyle karşılaşan  DİSK Başkanı ve yöneticileri gözaltına alınmıştı. DİSK yetkilileri ise; pandemi sürecinde işçiler çalışmaya devam ederken, sosyal mesafe kurallarına uygun bir şekilde yapılacak kısa bir törenin engellenmesine tepki göstermişti. Bu tepkiler gün boyu sosyal medyadan yayınlanan mesajlarla devam etti. 
 
İzmir'de Çiğli Belediyesi çalışanlarının 1 Mayıs kutlaması da sosyal medyada renkli görüntülere sahne oldu.
 
Ellerindeki sopalarla aralarına mesefe koyan çalışanlar bu şekilde halay çekerek 1 Mayıs'ı kutladı. Çalışanlar maske takmayı da ihmal etmedi. 
 
twitter takip