Kaybolan 100 atla ilgili yeni iddia: 11 at öldü, diğerleri de satıldı!

Kaybolan+100+atla+ilgili+yeni+iddia:+11+at+%C3%B6ld%C3%BC,+di%C4%9Ferleri+de+sat%C4%B1ld%C4%B1%21;
ABONE OL

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin Hatay Dörtyol Belediyesi’ne hibe ettiği 100 atın kaybolduğu iddialarıyla ilgili yeni bir gelişme yaşandı.

Tele1'in haberine göre; İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) üzerinden Hatay’ın Dörtyol Belediyesi’ne hibe edilen 100 atla ilgili tartışmalar devam ediyor.

Atlarla ismi anılan Dörtyol Belediye Başkanı Fadıl Keskin partisi MHP’den istifa ettikten sonra TELE1’e bir açıklama yapmıştı. Keskin, “Partime zarar gelmesin diye istifa ettim” derken “Atların sucuk yapıldığı iddiası asılsızdır. İnsanların attan sucuk yapmaya ihtiyacı yok. Atları teslim ettiğimiz kişi atları elinden kaçırdı. Kaymakamlık da bunu soruşturuyor” ifadelerini kullanmıştı.

Keskin’in açıklamalarının ardından atların nerede olduğu sorusu gündeme geldi. TELE1’e konuşan CHP Dörtyol Belediye Meclis Üyesi ve Grup Sözcüsü Avukat Emre Arık, atların satılıp ülkü ocaklarına bağış edildiğini iddia etti.

İddiaya göre, Ferhat Erkin isimli şahıs MHP’li Hatay Dörtyol Belediyesi çalışanı. Erkin’in ağabeyi Ali Erkin’in de Dörtyol’da Atatürk Konağı etrafında bir kahvaltı salonu var.  Salonun bir kısmı da at çiftliği olarak kullanılıyor. Arık, ”İstanbul Büyükşehir Belediyesi bu atları vereceğini duyurunca Ferhat Erkin, Dörtyol Belediye Başkanı Fadıl Keskin ile konuştu. Amaç atları Atatürk Çiftliği’nde kendi adlarına işlemekti. İBB 100 at verdi. İlk 50 atı Fadıl Keskin teslim aldı. İkinci 50 atı ise Ferhat Erkin teslim aldı. Celal Ceren ise bir diğer isim. Celal Ceren hem MHP Yöneticisi hem at çiftliğinin ortağı. Alınan atların bakımı çok zor olunca atlara bakamıyorlar. Atların 11’i ölüyor. Ardından belediyeye gidiyorlar ve atlara bakamadıklarını söylüyorlar. Fadıl Keskin ise ‘siz istediniz getirdik’ diyerek cevap veriyor. Sonra ilçe tarıma gidiyorlar. İlçe tarım ise atlara bakamadıkları gerekçesiyle at başına 1000 TL ceza kesiyor. Durum böyle olunca son çare atları satıyorlar. Atları satarken gelirlerini de ülkü ocağına bağışlayacaklarını söylemişler”

twitter takip