Kazakistanlı gazeteci Yeldana Kaharman'ın otopsi raporu ortaya çıktı!

Kazakistanl%C4%B1+gazeteci+Yeldana+Kaharman%E2%80%99%C4%B1n+otopsi+raporu+ortaya+%C3%A7%C4%B1kt%C4%B1%21;
ABONE OL

2019 yılında Elazığ'daki evinde şüpheli bir şekilde ölü bulunan, dün Elazığ Cumhuriyet Başsavcılığı'ndan yapılan açıklamada ise ölüm nedeni 'asıya bağlı intihar' olarak açıklanan Kazakistan uyruklu gazeteci Yeldana Kaharman'ın otopsi raporuna ulaşıldı.

28 Mart 2019 tarihinde Elazığ'daki evinde ölü bulunan Fırat Üniversitesi İletişim Fakültesi öğrencisi ve bölgenin yerel televizyonu Kanal 23 sunucusu Kazakistan uyruklu gazeteci Yeldana Kaharman'ın şüpheli ölümüyle ilgili yeni bir gelişme yaşandı. Gazeteci Baransel Ağca, Kaharman'ın 2 yıl boyunca açıklanmayan otopsi raporuna ulaştı.

Olayı, 2020 yılında kamuoyuna ilk duyuran gazeteci Sedat Sur, Kaharman'ın AKP Elazığ Milletvekili Zülfü Tolga Ağar'ın tecavüzüne uğradıktan sonra intihar ettiğini iddia etmişti. Bu iddiaların basında yer almasının ardından birçok habere erişim engeli getirilmişti. Geçtiğimiz günlerde organize suç örgütü lideri Sedat Peker'in YouTube'da yayımladığı videolarda iddiayı tekrarlamasıyla olay yeniden kamuoyunun gündemine taşındı. Peker, gazeteci Sur'un da öne sürdüğü iddiaları şu cümlelerle aktardı:

"Bir gün kızcağız jandarmaya gidip kızcağız bana tecavüz edildi diyor. 18 yaşında. Kız şikayet ediyor, daha sonra helikopterle gelip bu kardeşi babası (Mehmet Ağar) aldırıyor. Kız ertesi günü ölü bulunuyor. Ne kadar enteresan ve ne kadar acı değil mi? Kendi kızımız için dünyaları yakarız dedik ama orada bir garip öldü ve herkes biliyor. Kimse ağzını açmıyor. Hani kadın kuruluşları? Bir tane gördünüz mü bu olay için eylem yapan? E derin devletin başı. Adam ne istiyorsa o oluyor. Şimdi daha da derin oldu."

Peker'in bu açıklamalarının ardından, ilk olarak Jandarma Genel Komutanlığı'ndan jet bir yalanlama yapıldı. Açıklamada, "Yeldana Kahraman isimli kadının, jandarmaya herhangi bir müracaatının kesinlikle söz konusu olmadığı gibi helikopterle aldırılması iddiası da tamamen gerçek dışıdır" denildi.
 
Jandarma Genel Komutanlığı'nın açıklamasının ardından ikinci açıklama, iddiaların odağındaki isim Tolga Ağar'dan geldi.
 
Ağar, 3 kez değiştirdiği açıklamasında şu ifadeleri kullandı:
 
"Uzun süredir yurtdışında kaçak yaşadığı anlaşılan suç örgütü mensubu S.P isimli kişi tarafından şahsıma yönelik iftiraları reddediyorum.

Hangi karanlık hesaplar için bu şeref ve itibar suikastına giriştiğinin açığa çıkması için hukuki işlemleri başlatacağım.

Şaibe yaratarak, ima yoluyla beni suçlamaya çalıştığı adı geçen gazeteciyi tanımam. Konu adli makamlarca soruşturulmuş ve hukuki süreç tamamlanmıştır. Konun şahsımla uzaktan yakından ilgisi bulunmamaktadır.

Buradaki kurnazlık, siyasi husumet içerisinde olunan çevrelerin iftirasına destek vereceği ümididir. Daha düne kadar kendisine hakaret ederek itibarsız şahıs muamelesi yapanların, amaç siyasete malzee olarak kullanma olunca, konu ile ilgili hiçbir araştırma soruşturma lüzumu görmeksizin, hevesle üzerine atlamalarını derin bir üzüntü ile karşılıyorum.

Kendi siyasi hesaplarına suç örgütü mensubunun beyanlarını dayanak yapmaya çalışanları kamuoyu vicdanına havale ediyorum.

Türkiye'de herkes herkesi tanır, bilir ve değerlendirir.

Tezyif müyezzifin kadri ile mütenasiptir" yani "Hakaret, hakaret edenin gücü ve kişiliği ile orantılıdır."

Kamuoyuna saygılarımla sunarım."

ÜÇÜNCÜ AÇIKLAMA SAVCILIKTAN!

İddialarla ilgili son açıklama ise Elazığ Cumhuriyet Başsavcılığı'ndan yapıldı. Savcılığın açıklamasında ise "Y.K.’nın asıya bağlı gelişen asfiksi sebebiyle vefat ettiği,  müteveffayı intihara azmettiren, teşvik eden, intihar kararını kuvvetlendiren veya intiharına herhangi bir şekilde yardım eden kimsenin bulunmadığı tespit edilerek 16/10/2019 tarihinde Kovuşturmaya Yer Olmadığına Dair karar verildiği anlaşılmıştır” ifadelerine yer verildi.

Yani soruşturma dosyası 16 Ekim 2019 tarihinde kapatılmıştı.

OTOPSİ RAPORU ORTAYA ÇIKTI!

Bugün yaşanan yeni bir gelişme ise Kaharman'ın ölümüyle ilgili bazı soru işaretlerini gündeme getirdi. Dün Kaharman'ın sevgilisiyle ve ev arkadaşıyla yaptığı görüşmeleri Twitter adresinden kamuoyuna aktaran gazeteci Baransel Ağca, bugün ise Kaharman'ın 2 yıldır ulaşılamayan otopsi raporunu yayımladı.

Otopsi raporunda çelişkiler olduğunu ifade eden Ağca, "Yeldana'nın hayatını kaybettiği gece onu son kez gören iki kişinin de net olarak söylediği şey, Yeldana'nın çok fazla içki içtiğiydi. Hayatını kaybettiği gün yapılan otopsi sırasında alınan kan örneklerinin sonucuna göre Yeldana'nın KANINDA ALKOL ARANDI FAKAT BULUNAMADI" dedi.

Kaharman'ın sevgilisiyle yaptığı görüşmede vücudunda morluklar olduğunu söyleyen Ağca, raporda bu morluklardan da bahsedilmediğini belirtti.

İşte, Ağca'nın bugün paylaştığı o rapor:

 

 

 

 

 

 

twitter takip