Kıbrıs gazeteleri, 'Kutlu Adalı' manşetiyle çıktı: Bu kara lekeyi temizleyin!

K%C4%B1br%C4%B1s+gazeteleri,+%E2%80%99Kutlu+Adal%C4%B1%E2%80%99+man%C5%9Fetiyle+%C3%A7%C4%B1kt%C4%B1:+Bu+kara+lekeyi+temizleyin%21;
ABONE OL

Sedat Peker’in Kürt iş insanları, gazeteciler Uğur Mumcu ve Kutlu Adalı cinayetlerine dair açıkladıkları iktidar yanlısı medyada yer bulmazken, Kıbrıs’taki gazeteler tarafından manşete taşındı.

Devlet bağlantılı çete yöneticisi Sedat Peker, Youtube hesabı üzerinden yayınladığı 7’nci videoyla bir kez daha Susurluk Davası’ndan “suç örgütü yöneticiliğinden” ceza alan dönemin İçişleri Bakanı Mehmet Ağar ve İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’ya yüklendi. Peker, 90’lı yıllarda Kürt iş insanlarına yönelik gerçekleşen faili meçhul cinayetler, Cumhuriyet yazarı Uğur Mumcu’nun Ankara’daki evi önünde arabasına yerleştirilen bombanın patlaması sonucu hayatını kaybetmesi ve Kuzey Kıbrıs’ta gazeteci Kutlu Adalı’nın öldürülmesi olaylarında Ağar ve ekibine işaret etti.

Peker’in açıkladığı bilgiler iktidar yanlısı medya kuruluşlarında yer bulmadı. Bugün çıkan gazetelerde de Peker’in açıklamalarına dair tek satıra yer verilmedi. Kuzey Kıbrıs’taki birçok gazete ise, başta Adalı cinayeti olmak üzere uyuşturucu ticareti ve diğer iddiaları manşetlerine taşıdı.



‘KARA LEKEYİ TEMİZLEYİN’ MANŞETİ

Kıbrıs’ta yayın yapan Yenidüzen gazetesi “Adalı Öfke”, Avrupa gazetesi ise “Türkiye’de planladılar Kıbrıs’ta öldürdüler” manşetiyle çıktı. “Yavru çukur” manşetiyle çıkan Özgür gazete, “Bu ülkenin onurlu başsavcılığı ve polislerini tarihi bir göreve, soruşturma başlatmaya davet ediyoruz” çağrısı yaptı. Gıynık gazetesi de “Bu kara lekeyi temizleyin” manşetiyle okurlarının karşısına çıktı.



İktidardaki Ulusal Birlik Partisi yanlısı Güneş ve Kıbrıs gazeteleri ise Peker’in açıklamalarına yer vermedi. (Mezopotamya Ajansı)

twitter takip