Kılıçdaroğlu ve CHP'li vekiller, Adalet Bakanlığı'na yürüdü!

K%C4%B1l%C4%B1%C3%A7daro%C4%9Flu+ve+CHP%E2%80%99li+vekiller,+Adalet+Bakanl%C4%B1%C4%9F%C4%B1%E2%80%99na+y%C3%BCr%C3%BCd%C3%BC%21;
ABONE OL

CHP lideri Kılıçdaroğlu ve partisinin vekilleri, BirGün'ün ortaya çıkardığı çocuk istismarı skandalına karşı harekete geçmeyen Adalet Bakanlığı’na yürüdü.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, CHP yöneticileri ve milletvekilleri, Hiranur Vakfı’nda 6 yaşındaki çocuğun istismar edilmesiyle ilgili harekete geçmeyen Adalet Bakanlığı’na yürüdü.

Yürüyüş sırasında açıklama yapan Kılıçdaroğlu, şu ifadeleri kullandı:

"İki yıldır haberiniz var, sesiniz çıkmıyor. Bereket versin gazeteciler var da öğreniyoruz. Adalet Bakanlığı sessizliğini koruyor. Aile Bakanlığı’nın ne yaptığını kimse bilmiyor. Bir de fotoroman (Süleyman Soylu) var, polislerinin elini kolunu bağlamış durumda. Polislerimiz bu olayları bilmiyorlar mı? Kim onların önüne engel çıkarıyor? Ne gerekçeyle bu dosyalar kapatılıyor? Güçlerini kimden alıyorlar. 6 yaşındaki bir evladımızın uğradığı bu haksızlık karşısında kimler sessizliğini koruyor? Buraya bu evladımızın, bu kızımızın sesi olmak için geldik. Adalet istiyoruz. Bu bizim evladımız, bizim kızımız.

Buradan bu evladımıza seslenmek isterim. 84 milyon insan senin yüreğindeki aynı acıyı paylaşıyor. Bu ülkenin sağcısı-solcusu, inançlısı inançsızı, doğulusu-batılısı, güneylisi-kuzeylisi, kim olursa olsun; Bu haksızlığa tahammül edemiyor. Ben onların öfkesini dile getirmek için buradayım. Bizler hep birlikte bu haksızlığa karşı mücadele etmek zorundayız. Emin olun, bu haksızlığa dayanamıyorum. Hepimizin evlatları var. Biz devletin görev yapmasını istiyoruz."

twitter takip